URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Martie 2024, 13:02

Inelul Rutier Metropolitan Oradea, primele grinzi la viaductul din Betfia (FOTO)

Inelul Rutier Metropolitan Oradea, primele grinzi la viaductul din Betfia (FOTO) sursa foto Consiliul Județean Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Constructorii au început montarea primelor grinzi, dintr-un total de 72, la viaductul din Betfia al Inelului Rutier Metropolitan, cu o lungime de peste 330 de metri și 12 deschideri.

„Lucrările la Inelul Rutier Metropolitan avansează. Constructorii au început astăzi, 4 martie, montarea primelor grinzi la viaductul din zona Betfia”, a informat, luni, Consiliul Județean Bihor.

„O deschidere are 6 grinzi și sunt 12 deschideri. (…) În această lună se vor monta toate cele 72 de grinzi ale viaductului dinspre Betfia. Din aprilie se va începe montarea grinzilor și la viaductul de la ieșirea din Băile Felix”, a transmis președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, referindu-se la cel de-al doilea viaduct, care are o lungime de 395 metri.

Inelul Rutier Metropolitan are o lungime totală de 17 kilometri, iar lucrările sunt împărțite în două loturi. Lotul 1 are o lungime de 9 kilometri și este cuprins între Nojorid și viaductul care se construiește peste DN76 la ieșirea din Băile Felix, lucrările fiind executate de o asociere formată din Asfamixt (Oradea), OPR Asfalt (Timișoara) și Dacia Faber (Cluj). Termenul de execuție este de 18 luni, iar valoarea contractului este 70,143 milioane lei, fără TVA.

Lotul 2 este cuprins între viaductul din Băile Felix, ocolește localitățile Băile 1 Mai și Cheriu și se termină în Oșorhei, aici lucrările fiind executate de PORR Construct, cu un termen de 18 luni, contra sumei de 81,688 milioane lei, fără TVA.

Inelul Rutier Metropolitan va asigura legătura cu drumurile naționale DN1, DN 76 și DN 79, înspre Cluj-Napoca, Deva și Arad, și cu centurile din Zona Metropolitană Oradea, respectiv centurile Oșorhei, Nojorid și Sânmartin. Finanțarea pentru acest proiect este asigurată prin Programul Național Anghel Saligny, din alocările Consiliului Județean Bihor și ale Primăriei Municipiului Oradea.

În prezent, pe tot traseul Inelului Rutier Metropolitan se lucrează doar la cele două viaducte, în condițiile în care hotărârile CJ Bihor privind acest proiect au fost anulate la finele lunii decembrie de Curtea de Apel Cluj, motiv pentru care CJ Bihor pregătește refacerea documentațiilor în conformitate cu hotărârea magistraților.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Băăăă KP
Bine zici, că dacă nu erau LIBERALII ăștia nu se întâmpla nimic in Oradea respectiv Bihor, tocmai de asta Oradea și Bihor votează PNL Bolojan și Birta. Cu fostele conduceri ne băteam cu Vaslui și Teleorman :::::)))))
Postat 05 Martie 2024, 00:21 de Sandu2100
@KP
"Bine că se lucrează la acest proiect ... ... cu o întârziere de vreo 15 ani" Poti posta o singura data macar fara sa ne amintesti de nenorocitii de liberali? O singura data? Ai tai de ce nu au facut NIMIC? Nu vad nicio postare despre neterminatii tai. De ce?
Postat 04 Martie 2024, 19:01 de Biggie
Bine că se lucrează la acest proiect ...
... cu o întârziere de vreo 15 ani deja. Putea fi gata deja tot "inelul" roată-roată în jurul "metropolei" reunite, dacă s-ar fi mobilizat corespunzător toți edilii zonei și ai județului, în loc să se concentreze atâția ani pe tot felul de lucrări inutile, recte de la vărsarea dealului Ciuperca către Criș până la șanțurile și rigolele betonate care brăzdează fără sens bulevardul centrului civic.
Postat 04 Martie 2024, 16:25 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON