URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 03 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Martie 2022, 18:35

Încep lucrările! Viitorul bazin de înot din cartierul Ioșia din Oradea a primit autorizație de construcție

Încep lucrările! Viitorul bazin de înot din cartierul Ioșia din Oradea a primit autorizație de construcție foto: Primăria Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Viitorul bazin de înot din cartierul orădean Ioșia a primit joi autorizația de construire din partea Instituției Arhitectului Șef al Oradiei.

CNI poate ordona începerea lucrărilor

Potrivit unui comunicat al Primăriei, lucrările vor începe în cel mai scurt timp.

„Municipalitatea a emis autorizația pentru execuția lucrărilor la viitorul bazin didactic de înot din cartierul Ioșia, iar în perioada următoare investitorul, respectiv Compania Națională de Investiții (CNI), va da ordinul de începere a lucrărilor. Primăria Oradea prin grija Direcției Patrimoniu Imobiliar va preda către constructorul Da Vinci Construct Proiect SRL viitorul amplasament, în vederea pregătirii și organizării de șantier și începerii lucrărilor”, se menționează în comunicat.

Lucrările de construire a viitorului bazin situat pe un amplasament de 3.000 metri pătrați delimitat de Sala Antonio Alexe și Liceul Don Orione au fost atribuite pentru suma de 10 milioane lei și vor trebui finalizate în termen de un an.

După finalizare, bazinul va putea fi folosit atât de elevii școlilor arondate cât și de locuitorii din zonă.

Pentru elevi și locuitorii zonei

După cum BIHOREANUL a mai scris, bazinul, cu o lungime de 25 metri, o lăţime de 12,5 metri şi adâncime variabilă, va avea cinci culoare de înot cu o lățime de 2,5 metri și va putea fi folosit simultan de 65 de copii şi profesorii de înot.

„Viitoarea amenajare sportivă nu se adresează activității competiționale, suprafețele lui fiind dimensionate atât pentru zona de înot cât și pentru cea a anexelor-vestiarelor, conform normelor europene și naționale în vigoare pentru bazine utilizate în cadrul educațional”, a transmis Primăria.

Construcţia cu o un regim de înălțime P + 1 și o suprafață de 804 metri pătrați va cuprinde inclusiv vestiarele necesare pentru elevii care vor veni să facă sport.

Primul nivel al clădirii va fi realizat din beton armat, suprastructura va fi amenajată din lemn lamelar.

La finalizare, construcția va fi pusă de CNI la dispoziția municipalității care o va administra și care va suporta integral costurile de întreținere și funcționare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7959 RON
  • 1 EUR = 4.9767 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON