URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Ianuarie 2022, 12:55

Încep lucrările la platformele de colectare a deșeurilor din județ. Când vor fi gata

Încep lucrările la platformele de colectare a deșeurilor din județ. Când vor fi gata Platformele de colectare separată din județ vor fi similare celor pe care RER Vest le are în Oradea, pe străzile Uzinelor și Thurzo Sandor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Judeţean Bihor a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru cele patru platforme de colectare a deşeurilor din Salonta, Marghita, Beiuş şi Aleşd, a anunţat instituţia luni, printr-un comunicat de presă.

"Data la care va începe construirea punctelor de colectare este 2 februarie. Într-o primă etapă se va face organizarea de şantier, iar apoi lucrările propriu-zise", se arată în comunicat.

Lucrările vor fi făcute de asocierea firmelor Da Vinci Construct & Proiect SRL şi Antrepriză Construcţii Edilitare SRL, pentru 4,6 milioane lei, fără TVA. Investiţia este suportată de CJ Bihor.

Cele patru platforme vor trebui finalizate în termen de 120 de zile, adică până în luna mai a acestui an.

Apoi, cele 4 primării vor asigura funcţionarea acestor centre, unde bihorenii vor putea preda gratuit mai multe tipuri de deşeuri, care nu sunt colectate de operatorii de salubritate, cum sunt cele voluminoase. Ele vor putea deservi şi alte unităţi administrativ-teritoriale.

Asemenea platforme ar putea fi construite şi în alte zone din Bihor. "Urmează să dezvoltăm şi alte puncte de colectare, în primăvara anului 2023, în alte comunităţi mari din judeţ: Valea lui Mihai, Săcueni, Tinca, Ştei, Tileagd şi Vadu Crişului. Vom contacta primăriile să ne pună la dispoziţie terenul pe care să realizăm punctele de colectare. În felul acesta, în 2-3 ani, amenajându-se şi alte puncte, bihorenii vor putea să-şi depoziteze la distanţe rezonabile deşeurile mari. Depozitarea ilegală se va reduce şi judeţul Bihor va fi mai curat", a precizat Ilie Bolojan, preşedintele CJ Bihor, citat în acelaşi comunicat. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON