URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 05 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Aprilie 2018, 10:30

Încep lucrările de reabilitare a clădirii care va adăposti Muzeul Masoneriei!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea va avea un muzeu inedit! Reprezentanţii Primăriei au semnat săptămâna trecută contractul de lucrări privind reabilitarea clădirii din strada Armatei Române 4 care va adăposti viitorul Muzeu al Masoneriei.

"Săptămâna trecută s-a finalizat semnarea contractului pentru restaurarea clădirii Muzeului Francmasoneriei, urmând ca joi, 19 aprilie 2018, să se predea amplasamentul constructorului pentru începerea lucrărilor", se menţioneauă într-un comunicat al municipalităţii.

Reabilitarea clădirii, în valoare de 3,7 milioane lei, va fi realizată de firma Euras în termen de 30 de luni.

Potrivit comunicatului, investiţia vizează restaurarea, valorificarea şi introducerea în circuitul cultural a clădirii Muzeului Francmasoneriei, monument istoric de importanţă locală, în vederea valorificării patrimoniului cultural în stil eclectic şi secession şi a identităţii culturale pentru impulsionarea dezvoltării turistice a municipiului Oradea.

Imobilul va fi reamenajat ca spaţiu muzeal destinat publicului, iar executanţii vor face şi digitalizarea clădirii muzeului.

Clădirea din strada Armatei Române 4, care a servit de-a lungul timpului inclusiv ca grădininiţă iar apoi sediu pentru Direcţia Vamală, a fost construită în anii 1901-1902 şi a adăpostit în prima jumătate a secolului trecut Loja Masonică "Sfântul Ladislau".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
banii vamesilor
Parca aici si-a inceput cariera primul vames al tarii, beiusului, este ceva normal sa fie atribuita Masonilor avand in vedere ca toti lacheii lui au lucrat apoi in aceasta cladire...care va fi administrata, condusa de masonul lasat fara inspectorat.De fapt au si avut un consiliu masonic in weekend prin ceva cantoane buntestene.
Postat 19 Aprilie 2018, 21:23 de mechanic
ha ha ha
@Florin Ciucaș: Ca Bihorel ! O mai ardem și pe glume / glumițe ! Nu e mișto " să ne mai și râdem " oleacă ? " Ne râdem " cum putem ! Aș râde si de clădire pe care o consider cea mai urâtă ( da, are grad de comparație! ) dar nu vreau să se supere d-l Dacian Salvator Palladi, city managerul municipiului ascuns !
Postat 19 Aprilie 2018, 18:09 de dani-e-let
Felicitari, dupa faceti si ceva pt. Rotary si Illuminati
Reabilitarea este desigur o investitie urgenta pt. oras. Sa nu cumva bagam banii aia UE in vreun spital ori vreo scoala - dar stai asa. De unde vin aia 3,7 milioane?
Postat 19 Aprilie 2018, 12:26 de OradeanADN
!!!
Intenționat am făcut-o ! Imobilul....a fost construită ? Chiar mură în gură ? Și după aceea tot Bihoreanul se supără pe mine....
Postat 19 Aprilie 2018, 11:31 de dani-e-let
RE: !!!
Ce să zic, eşti plin de "glumiţe"...
Postat 19 Aprilie 2018, 17:20 de Florin Ciucas
!!!
Autorul nu a observat câte erori conține textul ? " Cu ocazia lucrărilor se va face clădirea va fi reamenajată" .... " digitalizarea clădirii clădirii muzeului ". Totuși este de remarcat un lucru ! Un răhățel de clădire va fi reabilitat timp de doi ani și jumătate ! Mișto !
Postat 19 Aprilie 2018, 10:49 de dani-e-let
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.817 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON