URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 August 2024, 15:25

Încep înscrierile la Școala de Arte „Francisc Hubic” din Oradea: Cursuri de artă și muzică pentru toate vârstele

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pasionaţii de artă şi muzică au ocazia să se înscrie la cursurile oferite de Şcoala de Arte "Francisc Hubic" din Oradea, unde oameni de toate vârstele pot învăţa să cânte, să danseze sau să picteze. Instituţia, parte a Centrului de Cultură al Judeţului Bihor (CCJB), se laudă cu aproape un deceniu de tradiţie în formarea artiştilor.

"Şcoala de Arte Francisc Hubic s-a remarcat în cei aproape 100 de ani de activitate prin formarea şi promovarea artiştilor, devenind un adevărat reper în lumea artelor. De-a lungul decadelor, instituţia a format numeroşi artişti consacraţi, al căror talent a fost recunoscut atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Şi în acest an instituţia îşi doreşte să cunoască şi să formeze o nouă generaţie de artişti", au transmis reprezentanţii CCJB într-un comunicat de presă.

Oferta educaţională a şcolii este diversificată şi acoperă o gamă largă de discipline artistice, adresate tuturor vârstelor, de la copii de 12 ani până la persoane de 70 de ani. În cadrul compartimentului de muzică, cursurile de canto, care includ specializări precum muzică clasică, muzică uşoară, muzică populară românească şi muzică populară maghiară, au o durată de 3 ani. De asemenea, cursurile pentru instrumente, cum ar fi pianul şi vioara, se desfăşoară pe parcursul a 5 ani, iar pentru chitară, acordeon şi instrumente de suflat, pe parcursul a 3 ani.

În domeniul artelor vizuale, cursurile de pictură, grafică şi design vestimentar au o durată de 3 ani. Pentru cei interesaţi de coregrafie, şcoala oferă cursuri de balet, cu o durată de 5 ani, precum şi cursuri de dans modern şi dans popular, de 2 ani.

Perioada de înscrieri pentru noul an şcolar 2024-2025 este cuprinsă între 26 august şi 13 septembrie, iar cei interesaţi îşi pot depunde dosarele de înscriere de luni până vineri, între orele 10 şi 18, la sediul şcolii de pe strada Moscovei nr. 5, dar şi online, prin trimiterea dosarului în format electornic la adresa: inscrieri.scoalafrancischubic@gmail.com.

Dosarul cuprinde copia buletinului sau a certificatului de naştere (pentru copii sub 14 ani), a fişei de înscriere şi a declaraţiei privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Toate documentele pot fi descărcate şi completate online de pe site-ul www.culturabihor.ro sau direct la sediul şcolii.

Înscrierea costă 80 lei, iar taxa trebuie achitată la secretariatul şcolii cu cel puţin o oră şi jumătate înainte de susţinerea examenului, care va avea loc între 16 şi 25 septembrie 2024. Rezultatele vor fi afişate pe 26 septembrie, iar eventualele contestaţii vor fi soluţionate până pe 30 septembrie. Cursurile vor începe oficial pe 1 octombrie 2024.

Taxa pe un an de studiu la Școala de Arte "Francisc Hubic" este de 900 lei şi poate fi plătită atât integral, cât şi în trei rate.

Reprezentanţii CCJB îi îndeamnă pe cei interesaţi să intre pe site-ul instituţiei pentru mai multe detalii (aici).

Lista completă a cursurilor:

1. Muzică – Canto şi Instrumente

- Canto muzică clasică (14-40 ani)

- Canto muzică populară românească (14-40 ani, inclusiv la Beiuş)

- Canto muzică populară maghiară (14-40 ani)

- Canto muzică uşoară (14-30 ani)

- Pian, Vioară (7-60 ani)

- Chitară/Bass (12-50 ani)

- Instrumente de suflat din alamă, Instrumente de suflat populare (11-60 ani)

- Improvizaţie jazz (pian muzică uşoară, 14-60 ani)

- Percuţie (11-60 ani)

2. Arte plastice

- Pictură (8-60 ani)

- Grafică (7-60 ani)

- Design vestimentar (8-60 ani)

3. Coregrafie

- Dans clasic (Balet) (5-16 ani)

- Dans modern (12-20 ani)

- Dans popular românesc (fără limită de vârstă, în Oradea şi Marghita)

4. Actorie (7-70 ani)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON