URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 26 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Bihorul nu stă grozav cu conectivitatea. Autostrada zace în nelucrare de 20 de ani și, deși tronsoanele din județ sunt licitate și atribuite, încă nu s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, pentru că Guvernul nu mai are nicio lețcaie.
Zic şi eu
Adrian Cris
Afirmația ar putea să pară scandaloasă, însă chiar cred - și încerc să și argumentez - că bihorenii, cel puțin, au cu cine vota. Da, ofertele de candidaturi, și pentru Parlament, și pentru Președinție, sunt pestrițe tare, dar însăși varietatea lor face imposibil ca alegătorilor să nu le fie pe plac una sau alta dintre ele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Octombrie 2024, 11:25

Incendiu puternic, pornit de la un coș de fum. Dormitorul unei case din Vălanii de Beiuș a fost distrus de flăcări (FOTO)

Incendiu puternic, pornit de la un coș de fum. Dormitorul unei case din Vălanii de Beiuș a fost distrus de flăcări (FOTO) Sursa foto: ISU Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trei echipaje de pompieri de la ISU Bihor au intervenit în noaptea de luni spre marţi pentru stingerea unui incendiu care a cuprins în miez de noapte o casă din Vălanii de Beiuş, comuna Uileacu de Beiuş. Flăcările, izbucnite cel mai probabil din cauza unui coş de fum defect, au fost stinse după mai bine de două ore.

Apelul la 112 a fost făcut la ora 00.30, iar la faţa locului au ajuns rapid trei echipaje de pompieri militari din cadrul Secţiei de Pompieri Beiuş, din care două de stingere, cu două autospeciale de intervenţie şi unul de paramedici, cu ambulanţa SMURD tip B2 a subunităţii.

"În momentul sosirii forţelor de intervenţie la adresa indicată de apelant, flăcările se manifestau violent la dormitorul casei şi la o parte din acoperişul comun al locuinţei şi al construcţiilor auxiliare lipite de aceasta, existând un risc ridicat de propagare a acestora la mai multe clădiri", a transmis marţi lt. col. Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor.

Pompierii au acţionat timp de aproximativ două ore şi 20 de minute pentru a lichida incendiul şi a împiedica extinderea acestuia la clădirile din apropiere.

În urma intervenţiei, aceştia au reuşit să salveze 250 de metri pătraţi din acoperişul comun al casei şi construcţiilor anexe, precum şi patru din cele cinci încăperi ale locuinţei afectate de incendiu. De asemenea, a fost protejată casa învecinată, situată la doar un metru de focar.

În urma incendiului, au ars bunuri din dormitor, inclusiv mobilierul, o fereastră, o uşă şi aproximativ 50 de metri pătraţi din acoperiş.

Pompierii reamintesc importanţa întreţinerii şi verificării periodice a coşurilor de fum pentru prevenirea unor astfel de evenimente periculoase, mai cu seamă că, luni dimineaţa, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anexa unei case din localitatea Tăut, comuna Batăr, cauzat cel mai probabil tot de un coş de fum defect.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9733 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON