URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Aprilie 2018, 14:14

Incendiu la UAMT: Zona este împânzită de fum dens şi înecăcios, circulaţia e oprită pe strada Uzinelor (FOTO / VIDEO)

Incendiu la UAMT: Zona este împânzită de fum dens şi înecăcios, circulaţia e oprită pe strada Uzinelor (FOTO / VIDEO) foto: Dragos Remus, Facebook Grupul Info Trafic Bihor

Un incendiu a izbucnit, duminică după amiază, la fabrica UAMT din Oradea, zona fiind împânzită de un fum dens şi înecăcios.

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă Crişana, incendiul a fost sesizat în jurul orei 13.50, la ceea ce părea o hală dezafectată. Fumul este dens şi înecăcios pentru că focul a cuprins cauciucuri şi mase plastice.

"Din primele informaţii, flăcările se manifestă la o hală dezafectată. La faţa locului acţionează pompierii militari din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Oradea, cu cinci autospeciale de stingere", a declarat Camelia Roşca pentru BIHOREANUL.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Circulaţia pe strada Uzinelor este, însă blocată, până la finalizarea operaţiunii de stingere a incendiului.

"Poliţiştii sunt la faţa locului şi dirijează circulaţia pentru a preveni şi alte evenimente", a declarat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

UPDATE

Ora 14.40: Doar angajaţii UAMT şi pompierii au voie să se apropie de intrarea în fabrică. Pompierii acţionează inclusiv de la înălţime.

Jurnaliştii şi curioşii sunt ţinuţi departe de zona incendiului, pentru a evita intoxicările.

Vântul suflă spre oraş, purtând fumul toxic spre cartierul Rogerius. În zonă se simte intens mirosul de plastic ars. 

Fumul este văzut de la kilometri depărtare.

În zonă a ajuns echipajul de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN) al ISU Crişana, dar şi şeful Gărzii de Mediu Bihor, Mihai Togor.

Ora 15.00: 

Pompierii au suplimentat numărul forţelor de intervenţie.

"Se acţionează cu 9 autospeciale, dintre care 7 de lucru cu apă şi spumă şi două de lucru la înălţime. E prezent la faţa locului şi echipajul CBRN. Operaţiunea este îngreunată de degajarea mare de fum dens şi gaze toxice, înăuntrul halei fiind depozitate cauciucuri şi mase plastice", a precizat Camelia Roşca.

Ora 16.00: 

Intervenţia pompierilor leste foarte dificilă, focul cuprinzând mai multe hale. Şeful Gărzii de Mediu Bihor, Mihai Togor, face un apel la orădeni să rămână în case şi să închidă geamurile. "Fumul este foarte toxic şi te îneacă imediat", avertizează comisarul. La faţa locului s-au deplasat şi specialişti ai Direcţiei de Sănătate Publică, pentru a analiza conţinutul fumului. Detalii AICI!

Ora 17.30:

Pompierii militari au reuşit să localizeze incendiul şi lucrează la stingerea lui. Potrivit maiorului Camelia Roşca, hala cuprinsă de flăcări are parter şi un etaj, fiecare nivel întins pe circa 700 mp. "La parter sunt depozitate aproximativ două tone de pungi expandate, materiale de plastic şi ulei hidraulic, iar la etaj alte materiale din plastic şi deşeuri din carton", a precizat Roşca pentru BIHOREANUL. Aşadar, în clădire sunt materiale uşor combustibile, explicându-se astfel şi fumul dens şi negru.

Cel mai probabil, echipajele de pompieri militari vor mai lucra câteva ore, pentru stingerea completă a incendiului.

Ora 19: 

Incendiul de la UAMT a fost stins după cinci ore. Aproape 100 de pompieri au intervenit pentru a lichida flăcările. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON