URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 21 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Octombrie 2024, 13:06

Incendiu la anexa unei gospodării din Tăut. Focul amenința să cuprindă și două case

Incendiu la anexa unei gospodării din Tăut. Focul amenința să cuprindă și două case Sursa foto: ISU Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pompierii militari bihoreni au fost chemați luni să intervină pentru stingerea unui incendiu care a cuprins anexa unei case din localitatea Tăut comuna Batăr. Flăcările amenințau să se propage la casele din vecinătate, situate la doar câțiva metri, însă salvatorii au reușit să stingă la timp flăcările.

Conform unui comunicat transmis de lt. col. Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, flăcările au fost observate de un vecin, iar apelul la 112 care anunţa evenimentul a fost făcut la ora 7 dimineaţa.

"În urma apelului, la faţa locului s-au deplasat echipaje ale Gărzii de Intervenţie Tinca şi Detaşamentului de Pompieri Salonta", a transmis locotenent colonel Roşca.

Ajunşi la locul intervenţiei, pompierii au constatat că anexa ardea violent, existând pericolul ca incendiul să se extindă la o casă lipită de construcţia cuprinsă de flăcări şi la o altă locuinţă aflată la doar 1,5 metri distanţă.

"Intervenţia a durat aproximativ o oră şi 40 de minute, fiind folosite două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială tip ABROLL", a precizat Camelia Roşca. 

Pompierii au reuşit să împiedice extinderea flăcărilor la cele două case, evitând astfel pagube materiale semnificative. În plus, aceştia au evacuat trei butelii din anexa incendiată, prevenind producerea unei explozii.

În urma incendiului, acoperişul anexei şi bunurile din interior au fost distruse. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Potrivit primelor cercetări efectuate de echipele de intervenţie, incendiul ar fi fost cauzat de un coş de fum deteriorat, care nu mai izola corespunzător materialele combustibile din structura anexei.

Recomandările pompierilor

În acest context, pentru evitarea unor astfel de situaţii, pompierii bihoreni reamintesc cetăţenilor principalele reguli şi măsuri de prevenire a incendiilor în sezonul rece:

- Asiguraţi izolarea coşurilor de fum faţă de elementele combustibile ale acoperişurilor şi planşeelor, precum grinzile şi căpriorii;

- Coşurile de fum trebuie verificate, reparate şi curăţate periodic de personal specializat;

- La trecerea prin acoperiş, lăsaţi o distanţă de cel puţin 10 centimetri între coşul de fum şi elementele combustibile;

- Tencuiţi coşurile de fum din poduri şi daţi-le cu var pentru a observa rapid eventualele fisuri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5865 RON
  • 1 EUR = 4.9724 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON