URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 August 2024, 21:18

Incendiu forestier masiv în Bihor, între Budureasa şi Stâna de Vale: Salvatorii intervin cu un elicopter şi pe jos, prin pădure (VIDEO)

Incendiu forestier masiv în Bihor, între Budureasa şi Stâna de Vale: Salvatorii intervin cu un elicopter şi pe jos, prin pădure (VIDEO) foto: ISU Crișana - Bihor
Incendiu forestier masiv în Bihor, între Budureasa şi Stâna de Vale: Salvatorii intervin cu un elicopter şi pe jos, prin pădure (VIDEO) foto: ISU Crișana - Bihor
Incendiu forestier masiv în Bihor, între Budureasa şi Stâna de Vale: Salvatorii intervin cu un elicopter şi pe jos, prin pădure (VIDEO) foto: ISU Crișana - Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pompierii bihoreni intervin încă din cursul zilei de miercuri, deci de mai bine de 24 de ore, pentru stingerea unui incendiu forestier de amploare, izbucnit între Budureasa şi Stâna de Vale. Misiunea este foarte dificilă, din cauza terenului accidentat accesul autospecialelor nefiind posibil. Salvatorii, inclusiv voluntari și pădurari, intervin pe jos, prin pădure, dar şi cu un elicopter special dotat, din aer.

Conform unui comunicat transmis joi seară de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al judeţului Bihor, accesul în zona focarelor de incendiu "se realizează cu dificultate".

"Deplasarea se face pedestru, nefiind posibil transportul cu autospecialele de stingere până în apropierea focarelor de incendiu", arată informarea semnată de sergent major Alina Butaci, de la biroul de relaţii cu presa al ISU Bihor.

Salvatorii acţionează cu mijloace de primă intervenţie (bătătoare, lopeţi de cauciuc, vermorele cu apă şi alte mijloace specifice), fiind mobilizaţi pompierii militari din cadrul Secţiei Beiuş, alături de membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Budureasa şi pădurari ai Direcţiei Silvice Bihor.

"Pentru o intervenţie eficientă a fost solicitat un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie, echipat cu sistem Bambi Bucket (special dotat pentru asemenea intervenţii – n.r.). Misiunea de stingere este organizată atât prin intervenţia aeriană cu ajutorul elicopterului, cât şi prin echipaje pedestre de pompieri care intervin pentru localizarea incendiului", mai arată ISU.

Suprafaţa afectată este de aproximativ 10 hectare.

Misiunea de stingere a incendiului este încă în dinamică.

Vom reveni cu informaţii pe măsură ce ele vor fi disponibile.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Doliu.
Zile negre pentru hotii de lemne care privesc neputinciosi cum bunatate de materie lemnoasa dispare fara sa fi fost ei cei care au extras-o sau comisionat-o. Cei din Bins au putut asista inca de ieri la desantul suv-urilor pick-up prafuite care deservesc uzual la 'paza' camioanelor si peridocurilor incarcate cu lemne furate care probabil au incercat sa afle ce se petrece si sa determine cum pot 'ajuta'. Altfel se vad nevoiti sa continue activitatea obisnuita pe la Dragan si celelalte zone adiacente PN Apuseni.
Postat 31 August 2024, 13:56 de nihil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON