URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 August 2024, 12:45

Incendii de vegetație în Bihor. Pompierii reamintesc că arderea miriștilor este interzisă

Incendii de vegetație în Bihor. Pompierii reamintesc că arderea miriștilor este interzisă Imagine generică, sursa: ISU Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pompierii militari bihoreni au intervenit joi după-amiază pentru a localiza şi lichida trei incendii provocate, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis pentru igienizarea terenurilor.

Conform unui comunicat de presă transmis vineri de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, pompierii Detaşamentului 2 Oradea şi Staţiei Aleşd au stins două incendii care au cuprins vegetaţia uscată de pe un teren din Săldăbagiu de Munte şi o păşune din Călăţea, comuna Aştileu, pe o suprafaţă de aproximativ patru hectare în total.

În acelaşi timp, echipajele Detaşamentului de Pompieri Marghita au intervenit pentru a stinge un incendiu produs pe un teren viran situat în apropierea unei gospodării din localitatea Vâlcelele, comuna Suplacu de Barcău, unde flăcările s-au manifestat violent pe o suprafaţă de circa trei hectare. În acest caz pompierii au reuşit să localizeze şi să lichideze focarele în aproximativ 50 de minute, salvând casa aflată în imediata proximitate şi culturile de cereale din vecinătate.

Pompierii reamintesc că utilizarea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, deşeurilor şi altor materiale combustibile este strict interzisă, deoarece poate avea consecinţe grave asupra mediului, solului, proprietăţilor şi vieţii oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde rapid pe o suprafaţă mare, iar în condiţii de vânt, incendiile de vegetaţie uscată sau de deşeuri menajere pot deveni şi mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, reţele de electricitate sau locuri cu pericol de explozie.

ISU a mai transmis că, potrivit prevederilor legale, aceste practici constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoane juridice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON