URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Ianuarie 2024, 17:05

Plătitori mai mulți și biruri mai mari. Încasările Oradiei din taxe şi impozite au crescut în 2023 cu 3,5 milioane euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încasările bugetului local din taxe şi impozite au crescut anul trecut în Oradea cu 3,5 milioane euro.

"Încasările din taxe şi impozite la bugetul local au crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului 2022 cu 17,5 milioane lei", a anunţat primăria vineri, printr-un comunicat de presă.

Potrivit evidenţelor Direcţiei Economice din cadrul municipalității, anul trecut şi-a stins obligaţiile fiscale faţă de bugetul local 138.473 de persoane fizice şi 13.968 de persoane juridice.

Comparativ cu 2022, numărul plătitorilor a crescut cu aproape 2.000 de persoane fizice şi peste 700 de persoane juridice. Acest fapt a făcut ca veniturile proprii ale oraşului să crească cu circa 7%, la 250,5 milioane lei, echivalentul a 50,3 milioane euro.

Majorarea veniturilor proprii ale oraşului era de aşteptat având în vedere că și în 2023 impozitele orădenilor au fost indexate cu 5,1%, reprezentând rata inflaţiei.

La fel, pentru anul acesta, trendul fiscalităţii se va menţine în creştere. Obligaţiile fiscale ale populaţiei şi firmelor din municipiu au fost indexate cu 7% din cauza inflaţiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Totusi, asta e good news, bad news sau fake news?
Mai bine o incadram la news alert. Administratorii urbei ne fac la buzunare fara sa simtim. Ca-n Pistruiatul, se holbau dupa biciclete pe cer, in timp ce ramaneau fara portofele...Sau Roscovanul?
Postat 13 Ianuarie 2024, 21:23 de excalibur
vasi/adi13 mai nou AlexandraCiucle
Tu nu ești frustrat, tu ești bolnav psihic, tubesti Ivanov vedeta orașului.
Postat 13 Ianuarie 2024, 19:46 de Sandu2100
Hoti
Orice prost stie sa ceara si sa scumpeasca. Ciuma galbena e mai rea ca cea rosie
Postat 13 Ianuarie 2024, 19:40 de AlexandraCiucle
KP
3.5 milioane inseamna 35 de milioane pt Oradea, pt ca avem primar bun care stie sa atragă fonduri europene.
Postat 13 Ianuarie 2024, 18:07 de Sandu2100
Baliverne orădene.
Numărul agenților economici "rezidente" în ultimii 5 ani a scăzut, în Oradea în tot anul trecut, cu peste 2000 de firme declarate anterior, în 2022. Odată închise aceste firme, acționarii și asociații acestora au ajuns să se înregistreze, cu bunurile și proprietățile deja fiscalizate, la categoria persoane fizice. Recesiunea individuală și personală a orădenilor se poate vedea în cifre reale ... 3,5 milioane Euro înseamnă mai nimic pentru Oradea, fiind cca. 1% din tot ce s-a cheltuit de către municipalitate în cursul anului 2023.
Postat 13 Ianuarie 2024, 17:35 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON