URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 APRILIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La cât de mult suntem noi iubiți de autoritățile centrale, Bihorul ar putea liniștit să-și declare autonomia. Avem în lucru o autostradă care nu se mai termină, iar ministrul Transporturilor își permite să nu dea ordin de începere a lucrărilor la un tronson, numai pentru că are niște polițe de plătit unui constructor. Despre linia ferată Oradea - Cluj, și implicit spre București, ce să mai zicem? Specialiștii au arătat că gradul de realizare a investiției de 2 miliarde de euro este ceva mai mare decât o alcoolemie de Vaslui.
Zic şi eu
Adrian Cris
România de altădată nu era remarcabilă prin ponderea oamenilor cu carte, dar nici măcar neprietenii nu puteau zice că românii ar fi fost atât de grei de cap încât să-și pună neisprăviți în frunte. Ceea ce nu se poate spune în zilele noastre, când mai toți băștinașii știu să scrie și să citească, însă cu tot mai puțin folos de vreme ce împing escroci spre vârful treburilor publice.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota la alegerile prezidențiale din luna mai? (Candidații sunt enumerați în ordinea de pe buletinele de vot)












De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută arătam că nu există nicio reglementare legală privind modul în care pot fi gestionate parcările private în România. Pornind probabil de la această realitate, în data de 31 martie a.c. a fost înregistrată la Senatul României o propunere legislativă semnată de mai mulți senatori și deputați prin care se urmărește definirea și reglementarea parcărilor private. Cum anume?
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Iunie 2018, 08:07

Încă un medic după gratii! Dr. Anca Grigorescu, 2 ani de închisoare cu executare în “dosarul şpăgilor” de la Casa de Pensii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea a pronunţat, joi, verdictul final în cazul doctoriţei Anca Grigorescu şi al asistentului ei, Pelle Johannes, al doilea dintre cele cinci "cabinete" de la Serviciul de Expertiză Medicală al Casei de Pensii Bihor, acuzate de procurorii DNA Oradea că percepeau constant mită pentru a aviza dosarele pentru pensii de boală.

Instanţa a micşorat pedeapsa dispusă iniţial de Tribunalul Bihor în cazul doctoriţei, de la 2 ani şi 6 luni la 2 ani de închisoare, însă a menţinut dispoziţia ca medicul să execute pedeapsa în spatele gratiilor.

Pentru asistentul Pelle Johannes, judecătorul a decis să menţină verdictul instanţei de fond, care a decis să-i aplice o pedeapsă de 3 ani de închisoare, dispusă însă cu suspendare pe o perioadă de probă de 3 ani. În acest timp, Pelle e obligat să presteze şi 100 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Decizia Curţii de Apel Oradea este definitivă şi a fost pusă în executare. "Mandatul de executare a fost pus în aplicare, condamnata fiind încarcerrată pentru executarea pedepsei", a declarat, joi seară, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu. 

După cum BIHOREANUL a mai scris, procurorii DNA Oradea au finalizat ancheta în cazul doctoriţei Anca Grigorescu şi al asistentului medical Pelle Johannes în data de 15 noiembrie 2016, când au decis să-i trimită în judecată, Grigorescu fiind inculpată pentru luare de mită în formă continuată (158 acte materiale), în timp ce asistentului ei i se imputa luare de mită (10 acte materiale), complicitate la luare de mită (24 acte materiale), dar şi dare de mită în formă continuată (3 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada 11 mai - 11 iunie 2015, Grigorescu Anca Domnica a primit în mod direct şi repetat, de la persoanele care s-au prezentat la cabinetul său medical, sume de bani totalizând 27.036 lei. "Banii respectivi au fost primiţi de inculpată pentru emiterea deciziilor medicale asupra capacităţii de muncă a persoanelor care au solicitat încadrarea într-un grad de invaliditate, efectuarea revizuirii medicale a pensionarilor de invaliditate aflaţi în evidenţă sau prelungirea concediului medical peste 90 de zile", s-a precizat în comunicatul DNA.

Asistentul ei, Pelle Johannes, e acuzat că, în aceeaşi perioadă, a primit procent din banii încasaţi de şefa sa, dar, totodată, ar fi preluat de la pacienţi acte medicale şi sume de bani, pe care ulterior le-a remis doctoriţei Grigorescu.

Potrivit sentinței, atât Grigorescu cât și Johannes au interdicţia de a profesa în cadrul Casei de Pensii Bihor pe o perioadă de 3 ani şi au fost obligaţi la cheltuieli judiciare în valoare de 15.000 lei.

Primul medic al Comisiei de Expertiză trimis în judecată, Ovidiu Pleşa, prins cu 235 de fapte de luare de mită, a fost condamnat de Tribunalul Bihor cu blândeţe, la închisoare cu suspendare. În calea de atac, însă, Pleșa a fost condamnat de Curtea de Apel Oradea la 3 ani de închisoare în regim de detenţie, astfel că trimiterea doctoriţei Grigorescu după gratii era în bună măsură previzibilă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Punitio ab initio
Puscarie la toata lumea. Efectul preventiv al catuselor s-a diluat semnificativ in ultima vreme odata cu rateurile dna si eschivele madagascar,costa rica.Statul prejudiciat si-ar putea recupera din pagube oferindu-le un job sezonier la ADP-sectia Aquapark-Nymphaea.Ar fi o slujba sigura , cu salar fix, fara bonuri de masa...
Postat 01 Iunie 2018, 23:04 de excalibur
Deciziile
Sunt oamebi cu handicap auditiv care nu mai beneficiaza de nimic pe motivul ca handicapul a fost dobandit si nu nativ. Poate ca si acei oameni trebuiau sa impinga contributii la fondul lu tanti. Si asa cazul pe care il stiu sta si nu capata nimic iar din cauza handicapului nu se poate angaja. Asa ne sustinem noi oamenii de langa noi, incadrand sanatosi ca bolnavi si ignorand pe cei care ar avea nevoie de acei bani. 2 ani cu executare e prea putin. Minim 1 an pt toti cei indreptatiti si care au fost refuzati de duduie. Si cred ca ar avea restul vietii ei jegoase aranjat cu 3 mese pe zi la beciul domnesc.
Postat 01 Iunie 2018, 14:29 de poiu
daca si cu parca
daca e sa facem calcule sau alte presupuneri,masura nu i ok,medicii specialisti ce au dat actele unde sunt cu pedepsele,sau cei ce cautau asa ceva,falsii bolnavi,...tara toata de fapt care acum e maestra la comentat,de fapt sa rada de nenorocirea altuia,nu merem bine!
Postat 01 Iunie 2018, 11:37 de User anonimizat
Buna afacere
Daca intr-o luna lua 27000 ron de la nenorociti, cat o fi luat in toata activitatea ei... Si daca impartim la pedeapsa luata chiar e extrem de profitabila treaba. Banuiesc ca cel mult or fi confiscat cei 27000 ron ....nu votbim de paguba la bugetul asigurarilor sociale.
Postat 01 Iunie 2018, 10:14 de Traian
Bravo
Oare s-ar bucura doamna doctor daca , Codruța ar fi demisia?
Postat 01 Iunie 2018, 08:27 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3291 RON
  • 1 EUR = 4.9774 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON