URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Ianuarie 2024, 12:15

Încă un accident pe DN1: A fost provocat de un tânăr șofer care circula spre Oradea. Patru copii au fost duși la spital (FOTO)

Încă un accident pe DN1: A fost provocat de un tânăr șofer care circula spre Oradea. Patru copii au fost duși la spital (FOTO) Foto: Lavinia Gordan / ISU Cluj
Încă un accident pe DN1: A fost provocat de un tânăr șofer care circula spre Oradea. Patru copii au fost duși la spital (FOTO) Foto: Lavinia Gordan / ISU Cluj
Încă un accident pe DN1: A fost provocat de un tânăr șofer care circula spre Oradea. Patru copii au fost duși la spital (FOTO) Foto: Lavinia Gordan / ISU Cluj
Încă un accident pe DN1: A fost provocat de un tânăr șofer care circula spre Oradea. Patru copii au fost duși la spital (FOTO) Foto: Lavinia Gordan / ISU Cluj
Încă un accident pe DN1: A fost provocat de un tânăr șofer care circula spre Oradea. Patru copii au fost duși la spital (FOTO) Foto: Lavinia Gordan / ISU Cluj
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Două persoane au trebuit descarcerate, iar o femeie și patru copii, printre care unul de doar 7 luni, au fost răniți în urma unui accident grav petrecut duminică dimineața pe DN1 în județul Cluj. După primele cercetări, polițiștii au transmis că accidentul a fost provocat de un șofer de 22 de ani care circula pe direcția Oradea.

Accidentul s-a petrecut în zona localității Brăișoru, nu departe de Huedin, și a blocat pentru o perioadă circulația pe DN1.

Potrivit presei clujene, au fost implicate un autoturism și un microbuz, ambele grav avariate, după cum arată și imaginile de la fața locului.

„Un conducător auto de 22 de ani, care se deplasa cu autoturismul în direcția Oradea ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare în sector marcat cu o curbă deosebit de periculoasă, vehicul pătrunzând pe sensul opus unde a intrat în coliziune cu un bărbat de 30 de ani, din Cluj-Napoca. Testarile cu aparatul etilotest au avut rezultate negative”, a transmis, în jurul orei 11, IPJ Cluj, precizând că traficul a fost reluat.

Cei doi șoferi au rămas încarcerați după impact, fiind scoși din mașini de echipajele ISU Cluj. De asemenea, au fost răniți și pasagerii din microbuz. Este vorba despre o femeie de 30 de ani și de patru copii, cu vârste între 7 luni și 11 ani.

Foto: Lavinia Gordan / ISU Cluj

„Pompierii au descarcerat și extras din autoturismul și microbuzul avariat doi bărbați, care au fost preluați de către echipajele medicale și transportați la spital. Conform primelor evaluări ambii sunt în stare stabilă. O femeie, în vârstă de aproximativ 30 de ani, și patru copii, cu vârste cuprinse între 7 luni și 11 ani, au fost consultați și transportați la spital pentru investigații și îngrijiri medicale. Conform primelor evaluări toți erau în stare stabilă”, a precizat și Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Pentru intervenția la acest accident a fost trimis și elicopterul SMURD de la punctul aeromedical Jibou.

Foto: Lavinia Gordan / ISU Cluj

Sâmbătă, pe DN1, tot în judeţul Cluj, s-a petrecut un accident mortal. Au fost implicate două autoturisme, unul cu numere de Cluj și celălalt cu numere de Bihor. Bărbatul din Cluj a murit la fața locului, iar polițiștii au descoperit că acesta urcase la volan fără a avea permis de conducere.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Unele din cauzele accidentelor in Romania
1. Romanii stau prost cu nervii: daca un autoturism din fatza ta se deplaseaza cu o viteza mai redusa, dupa un timp mai lung sau mai scurt, in functie de individ, iti pierzi rabdarea si risti depasirea. Mai ales pe Oradea-Cluj, un drum superaglomerat! Apoi, de obicei, vine descarcerarea. 2. Lipsa infrastructura rutiera. Aici fiecare footut de politician care a girat amanarea de 15 ani a constructiei autostrazii A3 spre Cluj are aceeasi vina cu soferul care isi pierde rabdarea si risca pe drumul de Cluj. Daca se face o analiza, pot fi acuzati pe langa prostie, incompetenta, luare de mita si de subminarea economiei nationale. Bagati la puscarie toti si aruncata cheia. 3. Lipsa de sanctiuni descurajante la nivel de persoane fara experienta de condus/incepatori. Aici nu ma refer la cresterea cuantumului amenzilor. Sunt tineri din familii cu posibilitati materiale si daca e 100 de lei punctul sau 200 de lei punctul pt ei e totuna. Are balta peste! Aici ar fi indicat ca suspendarea dreptului de a conduce in primul an sa fie la acumularea a 5-6 puncte, in al doilea la 10 puncte si abia in al treilea an si in urmatorii la 15 puncte. Si atentie mare la recurenta! Pierzi permisul de 2 ori in 12 luni consecutive, in primii 2 ani de la obtinerea lui, stai pe bara un an si mai faci odata scoala de soferi. Ce naiba? Trebuie si psihologic mai avansat in asemenea cazuri. Adica trebuie constientizat ca masina este o arma, nu o jucarie cu care sa te dai mare! Se poate merge mai departe ca in primii 2 ani sa fie ca la motociclete, sa nu poti conduce un autoturism peste o anumita putere dezvoltata de motor. 4. Politie rutiera inexistenta sau insuficienta. Aici fiecare crede ce vrea, dar fiecare dintre noi a sunat un "prieten" pentru a rezolva o amenda. Eu mi-am propus si am reusit, sa nu mai sun pe nimeni si am reusit sa nu iau de 10 ani nicio amenda. Oricum daca e ceva, sunt contraventii minore care nu ies din zona celor 2 puncte de amenda, pt care deja nu mai merita sa suni pe nimeni. 5. Lipsa radare fixe la intrarile/iesirile din orase, precum si in zonele din orase, unde se stie ca se merge cu viteza. In Oradea: Calea Aradului, Borsului, Dacia, Cantemir, Nufarului, Magheru, Drumul rapid, Densusianu, Ogorului. 6 Lipsa separatoarelor de sens pe toate drumurile cu 2 benzi de circulatie pe sens. Un acrosaj minor arunca pe contrasens o masina si de acolo sky is the limit. Dezastru cu morti si raniti! In cazul asta s-ar rezolva si problema nesimtitilor care vireaza stanga peste linia continua. 7. Scoala de soferi sa devina ce a fost pe vremea lui Ceausescu. Dai poligon, conducere de zi si conducere de noapte. Restul sunt povesti de adormit Mitzura. Am vazut eu cum se iau examenele! E plin internetul de povesti cu politisti corupti care dau permise pe bani. 8. Ar mai fi multe de zis, dar trebuie inceput sa se faca ceva!
Postat 21 Ianuarie 2024, 12:58 de Kid
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON