URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Iunie 2013, 08:39

Încă o "talpă" pentru CET: Licitaţia pentru reabilitarea magistralelor I şi III a fost blocată în urma unei contestaţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Câştigătoare, de penultimul loc

Programate să demareze în vara acestui an, lucrările de reabilitare a magistralelor I şi III, se amână pe termen nedefinit. În loc să se desfăşoare în timpul vacanţei de vară, când traficul rutier este mai scăzut iar întreruperea furnizării de agent termic ar fi mai puţin deranjantă, înlocuirea celor 17,5 kilometri de reţea ar putea demara abia la iarnă, când este cea mai mare nevoie de încălzire şi de apă caldă.

Licitaţia pentru înlocuirea magistralelor I şi III a fost câştigată săptămâna trecută de asocierea firmelor Construcţii Bihor şi Energomontaj, deşi acestea s-au clasat pe penultimul loc din punct de vedere al celui mai mic preţ. Spre exemplu, TIM Cluj-Napoca a ofertat în numele asocierii, un preţ de 46,5 milioane lei, fără TVA, cu 2,5 milioane lei mai mic decât câştigătorul licitaţiei.

Oferta celor două companii a fost declarată câştigătoare după mai bine de o jumătate de an de deliberări, după ce alte patru oferte cu preţuri mai mici au fost declarate inacceptabile din diferite motive, astfel că reacţiile nu au întârziat să apară.

Concurenţa, descalificată

Asocierea formată din firmele Trustul de Instalaţii Montaj şi Construcţii din Cluj Napoca, CONEST, INCOM, TMUCB şi ATH Termoexpert a contestat, pe 7 iunie, rezultatele licitaţiei în cadrul căreia oferta pe care a depus-o a fost respinsă ca neconformă.

Comisia de licitaţie a respins oferta ca urmare de faptului că unul dintre membrii asocierii, firma TMUCB din Bucureşti, a avut anterior probleme în onorarea unor contracte, condiţie considerată eliminatorie.

"În urma verificărilor făcute, am descoperit că TMUCB avea un document constatator emis de Serviciul de Gospodărire Urbană Ploieşti din care rezultă că au existat deficienţe în modul în care şi-a îndeplinit contractul de lucrări. Noi am prevăzut expres în fişele de date că ofertele care au documente constatatoare vor fi eliminate, fapt pentru care comisia de licitaţie a şi apreciat oferta asocierii ca fiind necorespunzătoare", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Potrivit documentului aflat în evidenţele ANRMAP, sucursala Neamţ a firmei TMUCB nu s-a achitat în mod corespunzător de contractul încheiat cu Serviciul de Gospodărire Urbană Ploieşti care viza furnizarea a 250 de băncuţe în valoare totală de 77.000 lei, fără TVA, lucru care a dus în final la rezilierea contractului.

În ciuda acestui fapt, asociaţii au contestat respingerea ofertei sale pe considerentul că asocierea este o entitate complet nouă, constituită în vederea participării la licitaţie, şi ca atare nu are cum avea probleme legate de onorarea contractelor.

Mai mult, asocierea reprezentată de TIM Cluj Napoca a cerut Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor să oblige municipalitatea orădeană să ia în considerare faptul că "oferta, în forma şi conţinutul în care a fost declarată câştigătoare este neconformă şi/sau inacceptabilă". Asociaţii nu au adus însă şi argumente în favoarea acestei teze.

Pe de altă parte, termenul limită de depunere a contestaţiilor expiră pe 13 iunie, fapt pentru care reprezentanţii municipalităţii se aşteaptă ca şi alte firme participante la licitaţie să atace în cursul zilei rezultatul acesteia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Abia astept...
Vine iarna bolovane...abia astept sa vad cum vor trmura pe bani multi cei care te-au votat si te pupa-n dos tot pe baniii....multi
Postat 13 Iunie 2013, 12:09 de soso
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON