URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 05 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Decembrie 2021, 18:00

Încă o pauză! Ryanair îşi suspendă zborurile de pe aeroportul Oradea din lipsă de pasageri

Încă o pauză! Ryanair îşi suspendă zborurile de pe aeroportul Oradea din lipsă de pasageri foto: Facebook, Ryanair
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania aeriană Ryanair îşi va suspenda, începând din 10 ianuarie, toate zborurile de pe Aeroportul din Oradea.

Cel puţin până la sfârşitul lui ianuarie!

Potrivit unui comunicat al Primăriei, măsura va fi valabilă până la sfârşitul lunii ianuarie, dar există şi posibilitatea prelungirii ei.

"Ca urmare a situaţiei generată de pandemie, dar şi din cauza numărului mic de pasageri datorat restricţiilor de călătorie impuse, compania Ryanair îşi suspendă, din 10 ianuarie, toate cele patru zboruri de pe aeroportul Oradea. Suspendarea va fi valabilă până la finalul lunii Ianuarie, cu posibilitatea ca, în funcţie de evoluţia restricţiilor impuse de COVID-19 care afectează direct rezervările înregistrate, să fie prelungită şi în februarie", a transmis Primăria.

Se adaugă la contract!

Potrivit comunicatului, Primăria Oradea şi Ryanair vor încheia un act adiţional la contractul de finanţare încheiat între părţi prin care perioada în care zborurile vor fi suspendate se va adăuga la cea contractuală.

"În cazul zborurilor care ies de sub contractul de subvenţie în iulie 2022, Dusseldorf, Londra şi Milano, ca urmare a demersului menţionat, acestea trebuie să opereze şi în luna august 2022, pentru a acoperi prevederile contractuale. Acest principiu va fi aplicat în situaţiile generate de pandemia de COVID 19 şi pentru a folosi cât mai eficient aportul financiar al municipalităţii, mai clar, pentru ca zborurile să vină cu pasageri, nu goale", se menţionează în comunicat

Având în vedere că pentru cea de-a patra destinaţie, Bologna, există deja o suspendare pe durata lunii octombrie, contractul va fi prelungit până în septembrie 2022.

"În funcţie de evoluţia pandemiei şi a variantei Omicron, există posibilitatea ca operatorul să mai anunţe suspendări ale zborurilor, însă important de menţionat este faptul că acesta îşi va respecta toate obligaţiile prevăzute de contractul de finanţare (număr de destinaţii, luni de operare, pasageri) şi că în momentul în care piaţa funcţionează aproape de normal, compania înregistrează grade de încărcare similare cu media europeană a companiei", au argumentat comunicatorii municipalităţii.

Restricţiile Omicron

De altfel, potrivit comunicatului Primăriei, compania aeriană Ryanair a anunţat că pe fondul evoluţiei tulpinii Omicron, numărul rezervărilor a scăzut drastic încă din perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, fapt pentru care va fi nevoită să îşi reducă cu 33% capacitatea de zbor în cursul lunii ianuarie în Europa.

"Impactul pe care l-au avut restricţiile guvernamentale, interzicerea zborurilor dinspre UK spre Franţa şi Germania şi suspendarea zborurilor europene spre şi dinspre Maroc au scăzut traficul companiei de la 10 - 11 milioane de pasageri, la 9 - 9,5 milioane, în decembrie", se menţionează în comunicat.

Potrivit Primăriei, compania Ryanair va lua o decizie cu privire la reluarea zborurilor în cursul lunii ianuarie în funcţie de restricţiile impuse de autorităţi pe fondul pandemiei de COVID-19.

Ajutor de 800.000 euro

Conform contractului încheiat în 2020, de către municipalitatea orădeană cu firma Ryanair, compania low-cost beneficiază de un ajutor de 800.000 euro pentru a opera timp de un an 4 zboruri internaţionale cu două frecvenţe pe săptămână, spre Londra (Stansted), Milano (Bergamo), Bologna şi Dusseldorf (Weeze).

Restricţiile impuse pentru combaterea pandemiei de COVID-19 au decalat în mod repetat implementarea contractului. Cursele operate de Ryanair trebuiau să pornească în decembrie 2020, dar au fost amânate pentru finalul lunii februarie, iar ulterior pentru iulie 2021.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
sinuciderea aeroportului cu ajutorul CL/CJ
nu avem pretentia ca un bilet dus-intors pe extern sa fie 25 euro! poate fi 40-100 euro, pe continent, e clar ca e o chestie fortata sa ai tarife de dumping si prostie colosala! nu asa se face o strategie pe termen mediu si lung pentru ca asta inseamna sinucidere... ceea ce se si intampla a zecea oara pe aeroportul nostru.
Postat 24 Decembrie 2021, 18:53 de roger
Roger
Da, sau facut două sondaje , unde ai fost ?? Ce pot să-ți spun e că am călătorit în perioada asta, și avionu era plin, exista pasageri că sa fie mulțumită firma și cu 2 curse pe zi. Din păcate nu ne uitam la Debrecen unde situația e la fel in aceasta perioada de restricție și comentam aiurea în tramvai. Că sa te convingi te costa in perioada asta 25€ un bilet dus întors. Fa asta și o să te convingi, sa nu mai comentezi aiurea, sau ce auzi de la alții. Repet că să înțelegi, există pasageri destui pe Aeroportul Oradea, și mai bun se înmulțesc pe zi ce trece.
Postat 23 Decembrie 2021, 23:04 de Sandu2100
rusine si plini de penibil pentru CJ si CL
s-a facut vreodata vreun sondaj/chestionar in randul bihorenilor si salajenilor, aradenilor, satmarenilor, baimarenilor, chiar bistritenilor spre ce destinatii calatoresc? chiar nu exista statistici sau oameni capabili de strategii, cu experienta, care sa dezvolte odata parodia asta de aeroport din Oradea? continuam sa ne falim cu cladiri (nu servicii de turism!), apartamente umflate ca pret pentru investitori (adica speculanti)... si atat?!?
Postat 23 Decembrie 2021, 22:45 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.817 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON