URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Mai 2024, 08:30

Încă o comună din Bihor va avea rețea de gaz, pentru ca localnicii să nu mai pună lemne pe foc

Încă o comună din Bihor va avea rețea de gaz, pentru ca localnicii să nu mai pună lemne pe foc sursa foto: Agerpres
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aleșii din Consiliul Județean Bihor au aprobat un nou contract de asociere cu o comună interesată să aibă propria rețea de distribuție a gazelor naturale și pe care, în consecință, o va sprijini atât cu bani pentru realizarea investiției, cât și cu expertiza propriilor angajați pentru obținerea avizelor necesare.

Asocierea administrației județene cu Primăria comunei Măgești a fost votată vineri, în unanimitate, de toți consilierii județeni, înțelegerea fiind valabilă timp de un an și prevăzând ca administrația locală să primească de la CJ Bihor suma de 1 milion de lei pentru susținerea investiției.

Potrivit unui document atașat de Primăria Măgești, construirea rețelei de gaz în această comună este estimată la 27,3 milioane lei, cu tot cu TVA, cea mai mare parte urmând să fie suportată de firma care va avea și dreptul de furnizare a serviciului de distribuție a gazelor.

În ultimii trei ani, CJ Bihor a derulat programe multianuale prin care a sprijinit în total 19 comune și orașe să-și extindă sau să-și înființeze rețele de distribuție a gazelor naturale, astfel de lucrări având loc în prezent în 27 de unități administrative, atât în baza unor proiecte cu fonduri europene, cât și guvernamentale, precum și a susținerii administrației județene.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
sandu mincinosu
Exista gaz, dar ai uitat sa spui cat costa sa il tragi si cat te costa sa-l folosesti. Sunt curios la tara daca va costa atat, si de unde vor avea bani. Tu vorbesti pe langa subiect, si in Oradea sunt Ferrari , cateva, aia nu inseamna ca toti oradenii au. Asaspui si tu aberatiile tale. Apropo care ors resedinta de judet, sau oras mare mai are butelie la bloc. Suntem de rasul tarii sa nu ai gaz la bloc. Mai bine spune astea, sau o treme din oras are strazi ca in varful muntelui. Ne mai spui ce are Oradea in afara de propaganda ta mincinoasa? PE CINE CREZI CA PROSTESTI, CREZI CA UNII NU UMBLAM. DOAR CA TU POATE UMBLI DAR INCHIZI OCHII SI TE FACI CA NU VEZI ALTE ORASE, BINE TU TOT CU VASLUI SI TELEORMAN NE COMAPRI, CU ASTEA NE LUPTAM NOI
Postat 26 Mai 2024, 14:37 de sanduivanov
Pinonel
In Oradea este gaz, dacă nu știi sa ma contactezi că îți spun.
Postat 25 Mai 2024, 23:46 de Sandu2100
Oradeni, votati-i pe birtinez&gasca....
... si veti fi captivii escrocheriei numita cet! In Oradea ni se interzice de 25 de ani sa beneficiem de obtiunea gazului metan. In timp ce la tarani li se duce reteaua la usa (foarte bine!), mie imi cer doua mii de euro pt 3(trei!) metri de conducta, de zici ca sapa santul cu lingurita!
Postat 25 Mai 2024, 12:40 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON