URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 02 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Octombrie 2024, 19:02

Încă o „bijuterie” pe străzile din Oradea: Palatul Adorján II își dezvăluie noua fațadă (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările de reabilitare a Palatului Adorján II din Oradea se apropie de finalizare, iar orădenii pot vedea deja noua față a clădirii monument, reabilitată în nuanțe de verde și cu detalii florale.

Schelele de la nivelurile superioare ale palatului au fost demontate, muncitorii lucrând în continuare la parter.

Șantierul este finanțat de Primăria Oradea, prin programul multianual ce vizează restaurarea fațadelor din centrul istoric. Valoarea lucrărilor este de 2,8 milioane lei, fiind executate de firma Abed Nego SRL.

„Lucrările la Palatul Adorján II au presupus intervenții ample, precum refacerea învelitorilor de țiglă și elementelor decorative din tablă zincată, restaurarea feroneriilor și grilajelor, precum și consolidarea coșurilor de fum și reabilitarea balcoanelor. Aceste eforturi pun în valoare elementele originale ale clădirii, oferind orădenilor și turiștilor un exemplu de arhitectură secesionistă care impresionează prin detaliile sale fine”, a transmis Primăria Oradea.

Prin același program al municipalității, a fost reabilitat și fațadele Palatului Adorján I, din vecinătate. Ambele clădiri au fost realizate de arhitecții Komor Marcell și Jakab Dezső.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Roger
Din taxele mele sunt deacord sa plătesc pt fațada clădirii respective, dar pt confortul lor nu plătesc.
Postat 01 Octombrie 2024, 22:16 de Sandu2100
credeti ca... ?
credeti ca proprietarii (sau chiriasii) care locuiesc in aceasta cladire si altele emblema in oras, renovate, s-au pus sa curete panzele de paianjen vechi de 3 decenii sau sa vopseasca balustrada? sau poate sa isi schimbe presurile de la intrare? sau sa curete/inlocuiasca intrerupatoarele de lumina sau cutiile postale? credeti ca s-a facut deinfectarea si igienizarea beciurilor?
Postat 01 Octombrie 2024, 21:57 de roger
Felicitari
E tot mai superb
Postat 01 Octombrie 2024, 20:50 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4857 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON