URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 August 2024, 18:45

Încă o autogară nouă în Bihor, la Săcueni. Consiliul Județean Bihor o va preda Primăriei orașului

Încă o autogară nouă în Bihor, la Săcueni. Consiliul Județean Bihor o va preda Primăriei orașului sursa foto Consiliul Județean Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările pentru construirea autogării Săcueni, începute în luna februarie a acestui an, au fost finalizate, a anunțat miercuri Consiliul Județean Bihor, care urmează să facă recepția și să predea noul obiectiv Primăriei acestui oraș.

Construită în zona centrală a orașului, pe strada Libertății nr. 8, autogara Săcueni are patru peroane, o clădire cu o suprafață de 100 de metri pătrați, cu sală de așteptare, grupuri sanitare și două spații comerciale. Autogara se află pe strada Libertății, nr. 8, în zona centrală a orașului Săcueni.

„Asemenea autogărilor din Marghita și Beiuș, cea din Săcueni face parte din eforturile de a moderniza transportul județean și de a crea o rețea de transport public bine integrată”, a precizat transmis Călin Gal, vicepreședinte al CJ Bihor.

Proiectul a fost executat de asocierea dintre SC Evalstar Serv SRL, Biroul individual de arhitectură Daraban Radu Ioan și SC DHElectric System SRL contra sumei de 1,507 milioane lei, cu TVA inclusă, contribuția CJ Bihor fiind de 1 milion de lei, iar diferența suportată de Primăria Săcueni.

În ultimii trei ani, CJ Bihor a mai construit, prin Agenția de Dezvoltare Durabilă, încă două autogări, în Marghita și Beiuș, date deja în administrarea primăriilor celor două municipii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
SanduXYZ ...
... să vină toți, vu un sibor de preoți desemnat de Boloș al lui Bolo, care tocmai a lăsat un interviu în urmă în care explica el cum va înlocui Declarația Unică actială, prin care se reflectă impozitele pe "venituri" ... cu Declarația Inteligentă prin care se vor stabili în mod automat impozitele pe "cheltuieli". Așa că, prin extensie la persoanele juridice, Consiliul județean Bihor într-un astfel de caz, nu va mai vărsa în trezorerie impozite pe salariile funcționarilor ... ci pe cantitățile de beton turnate conform devizelor.
Postat 15 August 2024, 06:50 de KP
KP
Nu-ți bate capul cu asta, tot timpul este loc pentru Grindeanu să vină să sfințească locul::::)))))
Postat 14 August 2024, 23:31 de Sandu2100
autogarile sunt un proiect al consiliului judetean mai bun decat standurile de inot ale administratiei precedente.
si mai ieftin, si mai eficient, si mai utilizabil: 2 spatii comerciale la inchiriat sa acoperi din costuri, si oferi servicii extra locatarilor, plaja de utilizatori mai multi mai larga, utilizare mai productiva si mai reduce costurile in mobilitatea cetatenilor. Imbunatatirea conditiilor de asteptare si calitate ptr calatorii care asteapta cursa. La cat mai multe, incepand cu cele mai utilizate rute de trasnport, si cu orasele judetului, si apoi se poate extinde precum centrele de colectare a deseurilor si la alte comune mai importante (Suplacu, Biharea, Tinca, Vadu Suncuius, chiar si Sambata, Rosia, Bratca).
Postat 14 August 2024, 23:29 de unu
La ce spectaculoasă clădire cu copertină a trântit ...
... Consiliul județean Bihor ar putea să-și mute seriul într-o astfel de autogară. Nu de alta, dar ... numărul de funcționari ai județului nu bate nici pe departe numărul călătorilor care se vor adăposti prin ditamai clădirea predată către Săcuieni.
Postat 14 August 2024, 21:21 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON