URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Decembrie 2023, 16:15

Încă 12 platforme pentru colectarea gratuită a deșeurilor, date în folosință în Bihor. Vezi în ce localități! (FOTO)

Încă 12 platforme pentru colectarea gratuită a deșeurilor, date în folosință în Bihor. Vezi în ce localități! (FOTO) sursa foto Consiliul Județean Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Județean Bihor a anunțat joi recepționarea a încă 12 platforme pentru colectarea prin aport voluntar a deșeurilor voluminoase, care au fost realizate în tot atâtea localități bihorene.

Centrele de colectare au fost amplasate în Ceica (având o suprafață de 4.118 mp), Popești (5.000 mp), Sânnicolau Român (5.000 mp), Palota, comuna Sântandrei (5.166 mp), Tinca (26.446 mp), Valea lui Mihai (5.017 mp), Tileagd (5.000 mp), Săcueni (5.000 mp), Oșorhei (9.650 mp), Bratca (5.000 mp), Vadu Crișului (5.000 mp), Sânmartin (8.737 mp).

În cadrul aceluiași proiect în valoare de totală de 37,86 milioane lei și cofinanțat cu fonduri UE de 21,318 milioane lei, au fost date deja în folosință alte patru centre, în Aleșd, Beiuș, Marghita și Salonta.

Alte 16 platforme sunt în etapa de evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitației, și anume cele din Aușeu, Avram Iancu, Balc, Borș, Buntești, Chișlaz, Cociuba Mare, Copăcel, Drăgănești, Lazuri de Beiuș, Lăzăreni, Nojorid, Paleu, Spinuș, Ștei și Vașcău.

Toate cele 32 centre de colectare prin aport voluntar sunt menite să deservească atât locuitorii din orașele și comunele unde sunt amplasate, cât și pe cei ai comunelor învecinate.

Rețeaua funcționează în cadrul Sistemului de Management Integrat a Deșeurilor, în baza unui proiect realizat de CJ Bihor și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group, în parteneriat cu primăriile din județ.

În fiecare centru sunt amplasate câte 12 containere de mari dimensiuni pentru colectarea separată a următoarelor tipuri de deşeuri: materiale textile, bunuri reutilizabile, metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, electrice / electrocasnice / electronice, materiale plastice, hârtie / carton, lemn / mobilier, vegetale, resturi din construcţii şi deşeuri care au un conţinut periculos.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Civilizatie
E foarte bine.
Postat 22 Decembrie 2023, 07:21 de Timi
acum vine o alta dorinta
nu ptr consiliul judetean, ci ptr primariile care administreaza noile centre de colectare: sa plantati niste perdele de copaci, si de tuia si alte tufisuri, ca la distanta scurta de case ai vea un pic sa maschezi asta. In poze se vad cativa copaci deja inclusi in proiectul consiliului judetean, dar sa fie destui, pe toate laturile, si de toate dimensiunile, si mari si mici.
Postat 21 Decembrie 2023, 18:05 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON