Străzile din centrul Oradiei, pline de săpături și noroi peste iarnă, încep să fie asfaltate, spre uşurarea riveranilor din zona străzii Universităţii.
Începând din strada Bacăului...
Constructorii au început lucrările de asfaltare pornind din strada Bacăului. "Muncitorii de la Drumuri Orăşeneşti toarnă stratul de binder, urmând ca ulterior să aştearnă şi stratul de uzură", a anunţat vineri Primăria printr-un comunicat de presă.
Potrivit informării, asfaltările vor înainta etapizat în funcţie de închiderea lucrărilor la structura străzilor.
"Săptămâna viitoare urmează să fie asfaltate şi străzile Coziei şi Mimozei, în timp ce strada Vaida Voievod, Topârceanu, Mărăşti şi general Mociulschi sunt în curs de betonare. Lucrări se efectuează şi pe străzile Moţilor şi Ion Vidu, din acelaşi areal", a transmis Primăria.
De altfel, primarul Florin Birta promitea, în închiderea şedinţei de Consiliu Local de joia trecută, începerea asfaltărilor în următoarele două săptămâni.
"La finalul lunii mai, toate străzile din zonă vor fi bordurate, se va turna partea de beton, iar cel târziu din 6 iunie se va asfalta", a promis Birta.
Intervenţia primarului a avut loc la interpelarea consilierului local Adrian Madar (PSD). "Aţi promis că se vor termina lucrările din zona străzii Horea până în luna mai. Mai este valabil?", a întrebat pesedistul.
O iarnă noroioasă!
După cum BIHOREANUL a mai scris, locuitorii a 21 de străzi din zona centrală - de la Coziei, General Mociulschi, Mimozei şi Moţilor la Ion Vidu, Alexandru Vaida Voievod şi Bacăului - s-au trezit în toamna anului trecut cu străzile sparte.
Asocierea de firme reprezentată de Leko Construct, care a început în primăvara lui 2022 înlocuirea conductelor de apă şi canalizare, printr-un proiect european în valoare de 5 milioane euro, nu a mai asfaltat străzile la loc la venirea iernii.
Riveranii au fost nevoiţi să îşi vadă imobilele stropite de zoaie de camioanele de mare tonaj care intrau în şantier şi să circule prin noroaie în condiţiile în care nu mai puteau să ajungă cu maşinile acasă din cauza şanţurilor.
Decizia păstrării condiţiilor de şantier i-a aparţinut primarului Florin Birta, care a decis amplasarea în subteran, cu ocazia lucrărilor, şi a reţelelor de apă pluvială, care nu au fost cuprinse în proiectul iniţial pentru că erau neeligibile.
Birta s-a întâlnit în repetate rânduri cu locuitorii din zonă pentru a le asculta nemulţumirile, a le explica motivele care au stat la baza deciziei şi a le promite închiderea şantierului după încălzirea vremii.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.