URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 August 2021, 12:29

În "România educată", ministrul de resort, Sorin Cîmpeanu, îşi ascunde cărţile, articolele şi teza de doctorat

În 'România educată', ministrul de resort, Sorin Cîmpeanu, îşi ascunde cărţile, articolele şi teza de doctorat sursa foto: Universitatea De Stiinte Agronomice Si Medicina Veterinara Bucuresti / Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, totodată profesor universitar, conducător de doctorate, rector şi triplu academician, refuză să dea publicităţii lista lucrărilor ştiinţifice pe care le-a elaborat în cariera sa de om de ştiinţă.

Jurnalista Emilia Şercan a avut mai multe tentative de a dezvălui ce opere a semnat Cîmpeanu, toate eşuate. În CV, ministrul susţine că este autor sau coautor a 18 cărți sau capitole din cărți și manuale și autor sau coautor a 112 articole științifice, dar nu există nicio referire la titlul acestora. 

„Prima dată i-am solicitat verbal să-mi pună la dispoziție lista de lucrări științifice la data de 2 iulie 2021 și tot atunci m-am izbit de un prim refuz direct. Sorin Cîmpeanu a invocat faptul că sunt un ziarist „suficient de bun încât să o obțin singură””, a scris Emilia Şercan, într-un articol publicat pe site-ul PressOne.

Jurnalista a făcut apoi o cerere la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, unde Cîmpeanu este profesor, conducător de doctorate, dar și rector suspendat pe perioada mandatului de ministru. USAMV a refuzat să răspundă solicitării, pe motiv că informaţiile cerute sunt... date personale! Asta chiar dacă în baza activităţii sale de om de ştiinţă, Cîmpeanu şi-a obţinut titlurile didactice, implicit locurile de muncă şi salariile.

La fel de important este faptul că articolele, studiile şi cărţile sunt, prin excelenţă, documente destinate publicului, munca de cercetare ştiinţifică fiind realizată cu scopul de a contribui la un progres al societății. „În România, o mare parte din activitatea de cercetare a cadrelor universitare este finanțată de statul român, deci din fonduri publice”, se mai arată în articolul din PressOne.

Şi jurnalista Melania Cincea a cerut Ministerului Educaţiei să i se comunice „titlul, locul şi data susținerii tezei sau a tezelor sale de doctorat (n.r. ale lui Sorin Cîmpeanu) şi, de asemenea, titlul cărților pe care le-a publicat, anul apariţiei lor şi editura la care au apărut”. Instituţia condusă de Cîmpeanu a refuzat să ofere un răspuns, pe motiv că „solicitarea nu privește acte care să rezulte din activitatea Ministerului Educației”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Unii isi ascund "doctoratele"
Ca sa nu-i plagieze altii... Altii, de prin alte parti, isi ascund si nevestele, ca sa fie fie siguri ca nu raman fara ele.
Postat 07 August 2021, 21:06 de B90
Obrazul subțire cu cheltuială se ține
Meseriașii ăștia își ascund lucrările de teamă că le-ar putea crăpa, în public, obrazul de rușine neștiind ce scrie în ele.
Postat 06 August 2021, 17:51 de User anonimizat
vai de alesii lui Klaus
aduceti-l iar pe Basescu, pe atunci Funeriu a facut reforma in educatie, Insitutul Cultural Roman si TVR se extindea la romanii de pretutindeni, prin balcani, mai ca nu ne uneam cu Moldova, apoape intram in Schengen sau cu Olanda se discuta de la egal la egal, ca membru european. Binenteles ca vrem in UE, dar ne place cu drepturi depline sa ne aparam interesele locale acolo, nu ca sa ne transmita Klaus ordine de la ei pe care noi doar sa le primim.
Postat 05 August 2021, 19:21 de unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON