URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 25 APRILIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La cât de mult suntem noi iubiți de autoritățile centrale, Bihorul ar putea liniștit să-și declare autonomia. Avem în lucru o autostradă care nu se mai termină, iar ministrul Transporturilor își permite să nu dea ordin de începere a lucrărilor la un tronson, numai pentru că are niște polițe de plătit unui constructor. Despre linia ferată Oradea - Cluj, și implicit spre București, ce să mai zicem? Specialiștii au arătat că gradul de realizare a investiției de 2 miliarde de euro este ceva mai mare decât o alcoolemie de Vaslui.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea arată bine, nu doar în comparație cu alte surate românești, ci și cu orașe de talia ei din Vest. În multe locuri chiar superb, binemeritându-și magnetismul din clipurile turistice și „nielcoșagul” cu care unii localnici o laudă pe rețelele sociale. Baiu-i purtarea altora dintre cei care o locuiesc.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota la alegerile prezidențiale din luna mai? (Candidații sunt enumerați în ordinea de pe buletinele de vot)












De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Printre multiplele modificări aduse legislației rutiere la mijlocul anului 2024, printr-o ordonanță de urgență, se regăsește și nou introdusa instituție de relocare a vehiculului în cazuri speciale. Practic, relocarea înseamnă mutarea temporară a unui vehicul într-un alt loc, în situația în care aceasta este necesară, chiar dacă șoferul respectiv a respectat toate prevederile legale cu privire la parcare sau staționare.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Februarie 2025, 17:00

În reparație! Drumul rapid din strada Ecaterina Teodoroiu a fost închis pentru o lună, pe o porțiune de 1,3 kilometri (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Atenţie, şoferi: începând de joi, au intrat în vigoare noi restricţii de circulaţie în Oradea! Constructorii au blocat accesul pe drumul rapid din strada Ecaterina Teodoriu, începând cu ora 10, la ambele capete delimitate de intersecţia cu străzile Gheorghe Doja şi Codrilor. Lucrările de reabilitare vor dura o lună de zile.

„Aici este de lucru două luni...”

Artera, intens folosită de locuitorii din zona dealurilor oraşului şi şoferii aflaţi în tranzit care doresc să evite aglomeraţia din oraş, va rămâne închisă până pe 14 martie. „Aici este de lucru două luni, dar Primăria ne-a aprobat numai o lună", a explicat un muncitor de pe şantierul proaspăt deschis.

Angajaţii Drumuri Orăşeneşti au un front de lucru de 1,3 kilometri. De-a lungul acestuia, muncitorii vor avea de demontat parapetele de protecţie care delimitează trotuarul de şosea, de decopertat carosabilul, de stabilizat terenul care începe să se lase, fapt pentru care apar crăpături în trotuar, de înlocuit sistemul de iluminat şi de asfaltat la loc carosabilul.

„Vrem să punem la punct şoseaua din strada Ecaterina Teodoroiu astfel încât, peste trei luni, când vor începe lucrările la pasajele din faţa magazinului Crişul şi de la gara CFR, precum şi din alte zone ale oraşului, să putem devia circulaţia pe aici fără să avem emoţii că vor apărea probleme la carosabil”, a explicat Sebastian Marchiş, directorul tehnic al Primăriei Oradea. 

Lucrările vor fi executate de firma Drumuri Orăşeneşti în baza contractului cadru de reparaţii - întreţinere de drumuri încheiat cu municipalitatea orădeană.

Se anunţă cozi de maşini

Joi, odată închisă porţiunea de 1,3 kilometri din drumul rapid, traficul auto din zonă a fost deviat pe străzile învecinate.

În strada Louis Pasteur, una și așa aglomerată, s-au format cozi de maşini începând de la intersecţia cu strada Republicii până după clădirea Spitalului de Psihiatrie.

Intervenţia pe care o avea de făcut o echipă a Companiei de Apă Oradea în carosabil, pentru decolmatarea unei guri de canal, a încurcat şi mai mult circulația.

În mod previzibil, şoferii prinşi în trafic s-au declarat nemulţumiţi. „Dacă aşa o să se circule spre zona de deal timp de o lună, am încurcat-o. O să fie destul de greu", s-a plâns un conducător auto.

Or, după cum recunosc şi reprezentanţii municipalităţii, lucrările, aflate abia început, se fac tocmai în vederea reducerii, pe cât posibil, a viitoarelor ambuteiaje anunţate pentru la vară...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Drumul asta
Drumul asta rapid s-a dovedit in timp extrem de util, pacat ca s-a facut pe repede inainte si acum platim din buzunar .... bugetul din taxe si impozite. Trebuia gandit ceva mai mult din inceputuri!
Postat 13 Februarie 2025, 20:59 de scortosul
intreb si eu
intreb si eu: este o greseala de proiectare sau de executie? La cum arata expertul tehnic impreuna cu geologul ar putea da un raspuns ca reparatiile sunt in zona aia cu cantec la poalele ciumpercii? Sigur e una din cele doua!
Postat 13 Februarie 2025, 20:57 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3734 RON
  • 1 EUR = 4.9772 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON