Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor au desfăşurat, pe parcursul lunii decembrie, mai multe acţiuni umanitare destinate sprijinirii unor familii şi persoane aflate în dificultate, cu scopul de a aduce bucurie şi speranţă în vieţile celor nevoiaşi, în apropierea sărbătorilor de iarnă.
„Întrucât Crăciunul este despre dăruire în toate formele ei, pompierii bihoreni s-au mobilizat în misiuni de salvare a speranţelor semenilor pentru care fiecare clipă este o luptă pentru supravieţuire, dăruind cadouri, produse menite a le asigura o masă îmbelşugată de Crăciun şi de Anul Nou, colinde şi veselie, unor familii cu o situaţie financiară precară ori ai căror membri se confruntă cu grave probleme de sănătate, copiilor orfani şi altor semeni aflaţi în suferinţă”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Bihor semnat de locotenent-colonel Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al instituţiei.
Prima acţiune a avut loc chiar înainte de Moş Nicolae, când pompierii Detaşamentului Marghita au venit în ajutorul unei familii din Popeşti, formată dintr-o mamă singură şi cei cinci copii ai săi. Aceştia locuiesc într-o casă izolată, pe un deal, pe care pompierii au mobilat-o şi dotat-o cu electrocasnice, oferindu-le în acelaşi timp şi dulciuri.
Cadrele ISU au oferit sprijin financiar unui tânăr din Marghita, diagnosticat cu scleroză multiplă, pentru a acoperi costurile unui transplant de celule stem într-o clinică din Serbia, care ajunge la suma de 33 de mii de euro.
De asemenea, la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 1 Oradea, pompierii Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea, împreună cu Moș Crăciun, au adus cadouri celor mici, iar în semn de apreciere au fost întâmpinaţi cu colinde de către copii.
Totodată, pompierii staţiilor ISU Bihor au oferit alimente, haine, jucării, rechizite şi sprijin financiar familiilor din localităţile Oradea, Sântelec, Peştiş, Peştere, Budureasa, Diosig şi Valea lui Mihai.
Reprezentanţii ISU au subliniat că astfel de iniţiative sunt o parte importantă a misiunii lor, în afara intervenţiilor de zi cu zi.
„Suntem recunoscători că am avut şansa de a cunoaşte şi de a fi alături de oameni calzi sufleteşte, în pofida condiţiilor vitrege în care trăiesc, de oameni puternici psihic şi încrezători, în ciuda slăbiciunii fizice provocate de boli nemiloase, de copii care dăruiesc veselie, deşi viaţa le-a răpit bucuriile specifice vârstei, de oameni minunaţi, pe care am avut privilegiul de a-i ajuta să simtă magia sărbătorilor de iarnă şi să păşească în Noul An cu credinţa că nu sunt singuri şi cu speranţa unui început de an mai bun", a mai transmis lt.-col. Camelia Roşca.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.