Un bazin de înot din panouri de oțel inoxidabil urmează să fie construit la Aquapark Nymphaea, chiar în zona centrală a complexului acvatic, între „petale”, iar lucrările vor începe în acest an.
Anunţul a fost făcut joi de şeful Administraţiei Domeniului Public (ADP) din Oradea, Liviu Andrica, într-o conferință susținută chiar în parcul acvatic, pentru prezentarea bilanțului pe anul 2023.
Aproape 350.000 de vizitatori
Liviu Andrica a detaliat, în cadrul conferinţei, faptul că ADP a demarat în anul precedent mai multe lucrări de reparaţii şi investiţii în incinta Nymphaea.
"Aquapark-ul a împlinit anul acesta 8 ani de activitate. Ca atare, încep să apară nişte probleme, aşa că anul trecut a trebuit să facem lucrări de reparaţii la acoperiş, lucrări de mentenanţă la toboganele exterioare şi interioare şi au fost înlocuite trape la cupolă", a spus Andrica.
Tot în 2023, a fost modernizat şi sistemul informatic pentru ca brăţările clienţilor, folosite la achiziţionarea produselor în interiorul parcului acvatic, să poată fi încărcate şi cu bani de pe card, nu doar cash, cum era până anul trecut.
În plus, au fost cumpărate 60 de umbrele şi 400 de şezlonguri.
Datele din raport mai arată că, anul trecut, Aquapark-ul a primit 347.086 de persoane, cu 2% mai multe faţă de 2022, când au fost înregistraţi 342.871 de vizitatori.
Venituri de 60,1 milioane de lei
Liviu Andrica a mai explicat că anul acesta are în plan să demareze lucrările de construcţie a unui bazin de înot, care va fi amenajat în zona centrală a complexului, între "petalele" de lotus ale clădirii principale.
Acesta va fi realizat din bugetul propriu al ADP, lucrările fiind estimate la circa 4,1 milioane de lei. Studiul de fezabilitate al proiectului a costat 79.550 de lei.
"Încercăm să aducem îmbunătăţiri pentru ca Aquapark-ul să fie cât mai atractiv pentru public. Lucrările vor începe anul acesta, dar nu vă pot spune dacă vor fi finalizate. În primă fază acesta va funcţiona doar vara, ulterior urmând să îl dăm în folosinţă şi iarna", a mai spus Andrica.
Așa cum BIHOREANUL a mai scris, acest bazin va avea 20 de metri lungime, 10 metri lăţime, o adâncime de 1,6 metri şi va fi construit din elemente prefabricate din panouri de oţel inoxidabil.
(Foto: Primăria Oradea)
Motivaţia demersului stă în faptul că cei care ajung la Nymphaea nu mai au la dispoziţie un bazin în care să înoate, după ce, municipalitatea a predat clubului CSM Oradea un bazin de înot şi unul de sărituri în anul 2022.
În aceeaşi conferinţă, Liviu Andrica a mai transmis şi că Ştrandul Ioşia, administrat tot de ADP, a fost vizitat de 165.203 de persoane în 2023, cu 2% mai mult faţă de 2022.
În final, s-au prezentat şi câştigurile ADP. Instituţia a înregistrat venituri totale de 60,1 milioane de lei în anul trecut, cheltuieli în valoare de 43,9 milioane de lei şi un profit net de 16,2 milioane de lei.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.