Săptămâna viitoare, 556 de unităţi de învăţământ din Bihor vor funcţiona în scenariul I, adică toţi preşcolarii şi elevii vor fi prezenţi fizic în clase, în timp ce 158 de unităţi de învăţământ, din 29 de oraşe şi comune, vor fi în scenariul II, în care elevii din clasele V-VII, respectiv IX-XI vor învăţa online.
Decizia a fost luată vineri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, unde s-au aprobat scenariile de funcționare pentru intervalul 24-28 mai, în funcţie de incidenţa îmbolnăvirilor cu Covid-19.
Aşa cum se ştie, în localităţile unde rata infecţiilor cu Sars-Cov-2 este mai mică de un caz la mia de locuitori, toţi elevii vor fi prezenţi fizic în clase.
Potrivit datelor comunicate de autorităţi, o incidenţă mai mare de o îmbolnăvire la mia de locuitori se înregistrează în următoarele unităţi administrativ-teritoriale: Vaşcău, Cărpinet, Popeşti, Sălard, Tămăşeu, Boianu Mare, Copăcel, Cefa, Cociuba Mare, Şoimi, Borş, Şimian, Drăgeşti, Biharia, Câmpani, Viişoara, Lunca, Olcea, Toboliu, Oşorhei, Dobreşti, Curăţele, Salonta, Husasău de Tinca, Marghita, Lăzăreni, Suplacu de Barcău, Valea lui Mihai şi Finiş. În aceste UAT-uri, merg fizic la ore doar preşcolarii, elevii din învăţământul primar şi cei din clasele terminale.
În Oradea, incidenţa raportată este de 0,81, ceea ce înseamnă că, pentru a doua săptămână la rând, toţi preşcolarii şi elevii trebuie să participe fizic la lecţii.
Scenariile care se aplică în unităţile de învăţământ din fiecare UAT din Bihor:
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.