URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Aprilie 2021, 15:12

„Împuşcături” ilegale, într-o pădure protejată de lângă Oradea. Ce decizie au luat comisarii de mediu

„Împuşcături” ilegale, într-o pădure protejată de lângă Oradea. Ce decizie au luat comisarii de mediu (fotografie generică, sursa: cbslocal.com)
„Împuşcături” ilegale, într-o pădure protejată de lângă Oradea. Ce decizie au luat comisarii de mediu sursa foto: Garda de Mediu Bihor
„Împuşcături” ilegale, într-o pădure protejată de lângă Oradea. Ce decizie au luat comisarii de mediu sursa foto: Garda de Mediu Bihor
„Împuşcături” ilegale, într-o pădure protejată de lângă Oradea. Ce decizie au luat comisarii de mediu sursa foto: Garda de Mediu Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O firmă care organizează jocuri de paintball în pădurea din Săldăbagiu de Munte, de lângă Oradea, a fost sancţionată de comisarii de mediu bihoreni, după ce au depistat că îşi invita clienţii la "împuşcături" într-o zonă protejată, dar fără a deţine acordul Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP).

Controlul s-a făcut în urma unei sesizări, iar comisarii de mediu au confirmat că firma cu pricina îşi desfăşoară activitatea în situl Natura 2000 ROSCI0267 Valea Roşie, întins în pădurea dintre Săldăbagiu de Munte şi Husasău de Criş.

"Pentru această activitate sportivă este obligatorie obţinerea acordului administratorului ariei naturale protejate ANANP – structura teritorială Bihor", a transmis miercuri, prin comunicat, Garda de Mediu Bihor.

Pentru lipsa autorizaţiei, firma organizatoare a fost sancţionată cu avertisment şi, desigur, nu mai poate desfăşura jocuri de paintball în pădurea protejată, dacă nu intră în legalitate.

Totodată, trebuie să cureţe urmele lăsate de vopsea în pădure.

La un joc de paintball se folosesc, în medie circa 2.000 de bile de diferite culori, cu diferiţi pigmenţi, care nu sunt solubili în apă rece, ci doar la temperaturi de peste 40 grade C.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
pedeapsa prea mica
In situri N2K orice activitate de acest gen ar trebui interzisa in totalitate. Intrarea in legalitate sa insemne "out from" aria protejata. Din pacate lumea nu prea ia in serios, insa daca ar exista raspundere penala pe masura. Pana la urma prin activitatile neconforme afectezi flora si fauna locala, producand moartea a mai multor animale.
Postat 08 Aprilie 2021, 06:47 de sasi
ei
adevaru-i ca nu poti face orice activitate economica pe unde te taie capul. Dintre toate padurile si-au ales o rezevatie si mitocanii aia. Dar pfff... credeam ca au prins hoti de lemne nu oameni care mazgalesc copacii. Ce sa zic, mare captura demna de un articol.
Postat 07 Aprilie 2021, 23:03 de nihil
S-a întors Victorașul lui Micula?
I-a dat Miliția înapoi mitraliera aia pe care a înregistrat-o ca airsoft cu bule colorate?
Postat 07 Aprilie 2021, 17:52 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON