URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 01 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
02 Aprilie 2012, 10:37

Împreună pentru autism: puzzle uriaş şi flash mob, în Parcul 1 Decembrie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe 2 aprilie, cu ocazia zilei mondiale de conştientizare a autismului, Asociaţia SOS Autism Bihor va organiza o suită de manifestări cu scopul declarat de a atrage atenţia asupra situaţiei cu totul aparte în care se află persoanele care suferă de această boală.

Pentru a atrage atenţia asupra evenimentului, pe 1 aprilie, între orele 20 - 22 clădirea Teatrului Regina Maria, a fost colorată în albastru.

Pe lista manifestărilor de luni, 2 aprilie, se numără o proiecţie intitulată "Ziua Temple Grandin", care va avea loc între orele 9-11 la Liceul "Aurel Lazăr", iar de la ora 12 şi până la 17, la centrul "Plopii fără soţ" din strada Ion Alexi 23, este anunţat un târg de servicii, urmat de o expoziţie cu vânzare şi o vizionare de film tematic.

Cu această ocazie participanţii la eveniment vor putea cere specialiştilor consultanţă de specialitate pe teme specifice unor neuropsihiatri, psihopedagogi sau jurişti.

În cursul după-amiezii, între 16.30 şi 18.30, la statuia din Parcul 1 Decembrie va avea loc o întâlnire cu tema "Împreună pentru autism" în cadrul căreia se vor împărţi materiale informative despre autism şi Asociaţia SOS Autism Bihor, va fi amenjat un puzzle uriaş, pe care îl vor face copiii din asociaţie, dar va avea loc şi un flash mob organizat de trupa Replay.

Austismul este o tulburare a creierului care îngreunează, iar în unele cazuri face aproape imposibilă abilitatea de a comunica. Autismul la copii a fost descris ca fiind o gravă tulburare de contact interuman, spunând că aceştia trăiesc ca sub un clopot sau o cochilie, fără să ia act de persoanele din jur. Astfel că cei mici îşi formează o relaţie cu obiectele, care le oferă un sentiment de certitudine şi siguranţă.

Cauza autismului nu s-a descoperit încă. Ca atare, nu există nici vreun tratament medicamentos, ci doar terapie. În cele mai multe cazuri, bolnavii de autism nu vor putea duce niciodată o viaţă independentă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6489 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON