URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Septembrie 2024, 12:15

Imaginea primarului de Oradea, Florin Birta, folosită în afacerea cu abonamente false de transport. OTL a depus plângere penală

Imaginea primarului de Oradea, Florin Birta, folosită în afacerea cu abonamente false de transport. OTL a depus plângere penală Imagine falsă a primarului Florin Birta, folosită în tentativa de fraudă online
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii continuă să fie ținta unor tentative de fraudă online, cu abonamente false de transport public. De data aceasta, imaginea primarului Florin Birta a fost folosită de escroci pentru promovarea unor carduri de transport public false ale OTL. Societatea de transport public din oraș a depus o plângere penală.

După cum BIHOREANUL a mai scris, tentativa de fraudă implică o pagină falsă de Facebook intitulată "Cardul de transport public din Oradea", apărută săptămâna trecută şi care pretinde să ofere carduri de transport valabile şase luni la un preţ extrem de redus, de 11,75 lei, pentru un număr limitat de 500 de persoane. Oferta, aparent atractivă, este o capcană menită să fure datele personale şi financiare ale victimelor.

De această dată, impostorii au publicat marţi pe Facebook o postare în care, alături de fotografii ale mijloacelor de transport ale OTL, apare şi imaginea trucată a primarului de Oradea Florin Birta ținând în mână un card care foloseşte ilegal sigla societăţii de transport. 

De asemenea, pentru a da credibilitate, au apărut mai multe comentarii ale unor aşa-zişi clienţi care se declară mulţumiţi de ofertă. 

Escrocheria este cu atât mai periculoasă cu cât răufăcătorii au plătit conținut sponsorizat inclusiv pe Facebook, astfel încât "oferta" să apară în feed-ul cât mai multor internauți.

Pagina promovează un link care îi direcţionează pe utilizatori către un site ce imită identitatea vizuală a OTL. Acolo, oamenii sunt invitaţi să participe la un joc şi să completeze un formular cu date personale, inclusiv informaţii despre cardul bancar pentru a intra în posesia abonamentului.

Imediat ce au aflat despre escrocheria care foloseşte ilegal imaginea lor, joi, 29 august, reprezentanţii OTL au depus o plângere penală în speranța de a opri escrocheria. 

Aceştia atrag atenţia asupra faptului că există doar o singură pagină de Facebok oficială a OTL, numită Oradea Transport Local.

OTL a reiterat faptul că abonamentele de transport pot fi achiziţionate doar de la punctele oficiale de vânzare din oraş sau, în cazul elevilor, prin intermediul şcolilor, iar încărcarea lor se poate face şi online, pe site-ul societăţii.

"Oradea Transport Local vă informează că nu vinde abonamente sau bilete la preţuri promoţionale prin intermediul paginii de Facebook "Cardul de transport public din Oradea" sau a altei pagini de Facebook. OTL vă informează că nu emite carduri de călătorie promoţionale. Vă rugăm să nu accesaţi pagini de Facebook care promit promoţii la transportul în comun din Oradea şi să nu introduceţi datele dumneavoastră în aceste pagini. Abonamentele OTL se pot încărca on-line doar de pe site-ul nostru www.otl.ro în baza contului de utilizator la prețurile aprobate prin hotărâre a Consiliului Local", au transmis reprezentanții societății, într-un comunicat de presă, după apariția în spațiul public cu privire la pagina frauduloasă.

De menţionat că pe reţeaua de socializare Facebook există trei pagini cu numele "Cardul de Transport Public din Oradea", iar toate promovează aceleaşi oferte false.

Această metodă de fraudă a mai fost raportată în alte oraşe din ţară, precum Iaşi, Arad, Braşov sau Constanţa. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
sandu2102
Între timp, tu spargi semințe în fața blocului
Postat 05 Septembrie 2024, 12:10 de Sandu2100
Marioneta
Trompeta asta de primar da doar bine in poze in rest realizari ca primar ZERO, oricum va acuza opozitia de manevra si fraierii halesc si il voteaza in continuate. Orasul santier de cand e buldozerul la putere si lucrari de mantuiala care se vor reface si repara la nesfarsit. Salarii sub Vaslui vb lui Sandu si pulimea au votat din nou marea dezvoltare a comunei Oradea
Postat 04 Septembrie 2024, 21:53 de sandu2102
pare
nemancat de macar 2 saptamani in poza si in stare de orice ..:-)
Postat 04 Septembrie 2024, 14:10 de sodelica
Nu știu
cum să vă zic,dar eu am întrebat unde merge Țiplea după prefectură, la OTL sau la CFR!Se pare că a ales.
Postat 04 Septembrie 2024, 13:56 de nealiniat
Flood
Plingere penala pot depune si cititorii stabilimentului, care e flood-at cu reclame la tot felul de leacuri minune, promotii, si unde sute de clienti lasa recenzii proaspete, una dupa alta, pentru penetrarea mintii inguste a fraierului. In incheiere, f_ck youtube, cumparat de google de la niste vizionari, care acuma stau cu mina in buzunarul nostru. One last word. F_ck apple, care ofera minunatul serviciu hidemyemail, fiica-mea si-a facut cont pe vintage si apple nu-ti divulga email-ul real, forwardeaza din hidemail in cel al tau, recognoscibil, nume_prenumr@icloud... Ce sa vezi , cind sa-ti inrolezi cardul, nada email de confirmare. Adeca minunatul apple a uitat sa forwardeze. Ca sa fiu destept, imi fac un abonament de 4.99ron , ca sa-mi dea nustiuce spatiu de sticare, 50GB si functii premium la email. Ce sa vezi, hidemyemail nu se rezolva, ceea ce -a rezolvat a fost un abonament pe viata de 5 lei. Noroc ca Revolutul are functia de blocare plata, si de atunci, minunatul Apple are doua tentative pe zi sa-mi ia 5 lei. Am vrut sa anulez abonarea p_lii, ce sa vezi, se blocheaza minunatia de iphone intr-o eterna rotita ginditoare. Asa se intimpla cind ti se pare ca inteligenta e democratica... Muje Birta, licenta poetica, precum Puie Monta, odinioara.
Postat 04 Septembrie 2024, 13:49 de excalibur
Nici excrocii nu mai sunt ce au fost...
Să pui fotografia unui tramvai vechi care nu a circulat în ultimii 10 ani si fotografia acestui primar care are fața de abonament expirat de șofer de autobuz pe linii externe, nu a fost cea mai buna alegere. Doar cand ii vezi fața iti dai seama că e țeapă.
Postat 04 Septembrie 2024, 12:51 de Emilut
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4657 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON