URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 27 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
04 Iunie 2024, 16:42

Ilie Bolojan și Florin Birta - un parteneriat corect pentru Oradea și Bihor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Parteneriatul dintre Birta și Bolojan este esențial pentru dezvoltarea susținută, având ca rezultat direct creșterea calității vieții în Oradea și în județul Bihor. Cei doi lideri subliniază cât este de important ca alegătorii lor să voteze și listele candidaților PNL pentru Consiliul Local Oradea și Consiliul Județean Bihor.

Colaborarea autentică dintre Ilie Bolojan și Florin Birta se conturează ca un model de succes, fiind un exemplu de leadership eficient și corect, ce respectă nevoile cetățenilor. Ilie Bolojan a demonstrat de-a lungul timpului o capacitate remarcabilă de a implementa proiecte de anvergură. În timpul mandatelor sale ca primar, Oradea a cunoscut o schimbare semnificativă, devenind unul dintre orașele de referință din România, ca model și ritm de dezvoltare. Tenacitatea, seriozitatea și eficiența sa i-au permis ulterior să transforme și Consiliul Județean Bihor, iar efectele în ceea ce privește dezvoltarea Bihorului sunt deja vizibile.

Devenit primar al Oradiei, Florin Birta duce mai departe, cu mult dinamism, această viziune a administrației orientată spre cetățean, cu accentul pus pe dezvoltare. Florin Birta a preluat ștafeta cu ambiția de a continua proiectele și bunele practici inițiate de Ilie Bolojan și de a iniția noi proiecte - în educație, sănătate, infrastructură, transport, cultură, tineret și sport - menite să crească și mai mult calitatea vieții în Oradea. Colaborarea dintre cei doi lideri se bazează pe o înțelegere comună și reală a nevoilor comunității, transpusă într-o strategie coordonată pentru dezvoltarea Oradiei, a Zonei Metropolitane și a întregului județ Bihor.

Impactul noilor curse aeriene

Un exemplu concret al acestei colaborări este proiectul de extindere și modernizare a Aeroportului Oradea.

Luni, 3 iunie, au debutat la Oradea zborurile externe ale companiei poloneze LOT Airlines - moment important ce stabilește deschiderea Oradiei către noi oportunități de conectivitate și colaborare internațională.

Bolojan și Birta au reușit să mobilizeze resurse, să angreneze specialiști și să obțină finanțările necesare pentru acest proiect. Reușita contribuie la poziționarea Oradiei și a județului Bihor ca un hub regional important, capabil să atragă investiții și să concureze eficient cu alte orașe și regiuni din România, și nu numai.

Toate acestea vor asigura nu doar dezvoltarea infrastructurii, ci și crearea unui mediu favorabil pentru creșterea economică și îmbunătățirea calității vieții. Astfel, dezvoltarea parcurilor industriale, oferirea de facilități pentru investitori, dar și promovarea antreprenoriatului local devin ținte mult mai ușor de atins.

Transport de calitate

Colaborarea dintre cei doi lideri nu se limitează doar la revitalizarea Aeroportului. Realizarea Inelului metropolitan sud va lega DN 1 și DN 79, pe relația Oșorhei - Sânmartin - Nojorid și va decongestiona traficul în Zona Metropolitană Oradea, generând premisele unor  noi proiecte de dezvoltare. Parteneriatul dintre Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea se manifestă și prin noile centuri ce leagă Oradea de comunele învecinate.

Centurile Sântandrei (foto sus) și Sânmartin (foto jos) au fost puse deja în circulație, iar centurile Oșorhei, Nojorid și Biharia sunt în execuție.

Alături de rețeaua de centuri și de Inelul rutier metropolitan, noile pasaje din Oradea și cele ce vor fi construite la ieșirile din Oradea, spre Arad, Cluj și Satu Mare, vor întregi proiectele de infrastructură din zonă, unde circulă zilnic peste 24 de mii de mașini.

Tot prin parteneriatul Birta - Bolojan, cu lărgirea la patru benzi a străzii Tudor Vladimirescu și cele două noi pasaje la intersecția cu Bd. Decebal și cu strada Oneștilor, Centrul Oradiei va fi conectat la rețeaua de autostrăzi printr-un nou culoar eficient de mobilitate urbană.

Viitoarele drumuri Oradea - Paleu, Oradea - Apateului - Inelul metropolitan sud, realizarea noului Inel metropolitan nord, dar și noua rețea de trenuri metropolitane vor completa tabloul unei infrastructuri de transport eficiente, la standarde europene, menită să genereze o dezvoltare accelerată nu doar pentru Oradea, ci pentru întregul județ.

Școli, spital, centru cultural

Parteneriatul dintre Ilie Bolojan și Florin Birta își arată eficiența în educație, sănătate, dar și în cultură - turism.

Noul complex școlar de pe strada Ceyrat va fi introdus în rețeaua școlară, devenind un liceu pentru învățământul dual.

Pe strada Vlădeasa, teren pus la dispoziție de Consiliul Județean, Primăria Oradea va începe în acest an construirea unui spital de boli infecțioase ultramodern.

În apropierea Bibliotecii Județene se construiește deja noul Centru cultural multifuncțional - o clădire ultramodernă ce va atrage evenimente de top în Oradea: concerte, spectacole, congrese și conferințe din diferite domenii de activitate.

Totul, utilizând la maximum fonduri europene, într-o gestionare eficientă a resurselor și cu o capacitate de coordonare remarcabilă, deja demonstrată.

Un parteneriat în folosul bihorenilor

Privind spre viitor, importanța acestei colaborări devine și mai evidentă. Ilie Bolojan și Florin Birta demonstrează cum o viziune comună și o strategie bine coordonată pot transforma un oraș și un județ.

Având la bază multă muncă și o atitudine corectă în relația cu bihorenii, parteneriatul dintre Florin Birta și Ilie Bolojan vine în fața alegătorilor cu rezultate tangibile, vizibile, ceea ce va duce la consolidarea încrederii cetățenilor în administrația locală.

Un parteneriat care va continua să aducă beneficii semnificative orădenilor, bihorenilor și în anii ce vin, proiectând și mai mult Oradea și Bihorul ca modele de succes pentru întreaga țară.

Eficiența administrației liberale

Pentru ca parteneriatul dintre Ilie Bolojan și Florin Birta să își poată dovedi eficiența și în anii următori, cei doi lideri fac apel la simpatizanții lor.

Proiectele majore, utile cetățenilor, au nevoie de majorități de două treimi, iar lipsa acestor majorități calificate dau cale negocierilor politice și, implicit, scăderii eficienței administrative.

De aceea, e foarte important ca duminică, 9 iunie, bihorenii care votează Birta - Bolojan să voteze și echipele celor doi: listele cu candidații PNL pentru Consiliul Local Oradea, respectiv pentru Consiliul Județean Bihor.

ÎN 9 IUNIE, ALEGEM PNL - ÎMPREUNĂ PENTRU ORADEA ȘI BIHOR!

Comandat de PNL Bihor. Cod mandatar financiar: 21240015

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6557 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON