URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 20 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Martie 2014, 15:15

Ilie Bolojan despre sancţionarea CET-ului: "Nu există o asemenea amendă!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Electrocentrale mai are încă şanse să scape de penalităţile Comisiei Europene. Primarul Ilie Bolojan a anunţat vineri, în urma unei întâlniri avute în Capitală cu ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, că - în ciuda declaraţiilor făcute de acesta marţi la Oradea - Electrocentrale nu a fost amendată cu 33 milioane euro pentru depunerea cu întârziere a certificatelor de CO2. "Nu există o asemenea amendă!", a susţinut edilul.

Bolojan a reluat firul evenimentelor din 2013 şi a arătat că, deşi Electrocentrale trebuia să depună până la sfârşitul lunii aprilie, la Registrul European, certificatele de CO2 cumpărate, înregistrarea s-a făcut abia pe 2 mai, din cauza faptului că acestea trebuiau verificate, iar prima zi din luna mai a fost nelucrătoare. Totuşi, CET-ul nu a fost niciodată înştiinţat că va fi amendat.

Probleme de comunicare

"Între Ministerul Mediului şi Electrocentrale a existat o corespondenţă, pentru lămurirea situaţiei, până la mijlocul lunii mai 2013. În august, reprezentanţii societăţii au fost chemaţi la o şedinţă la Bucureşti unde au fost criticaţi şi li s-a spus "să nu se mai întâmple", dar în tot acest interval de timp nu a existat nicio adresă din care să rezulte că societatea urma să fie amendată", a declarat Bolojan.

Mai mult, tot fără a înştiinţa Electrocentrale, pe 12 martie 2014, Ministerul Mediului a informat Administraţia Fondului de Mediu, instituţia abilitată să aplice amenzi, că mai multe societăţi nu s-au conformat obligaţiei de a depune aceste certificate, iar într-un paragraf separat se menţionează că Electrocentrale s-a conformat, chiar dacă cu întârziere.

"Administraţia Fondului de Mediu va decide dacă suntem pasibili de amendă. Celelalte entităţi nu s-au conformat nici astăzi, în vreme ce noi ne-am conformat încă de atunci. Din punctul nostru de vedere, ne-am manifestat buna credinţă şi trebuia să fim informaţi din timp cu privire la faptul că avem probleme. Ministerul Korodi a spus că va verifica situaţia şi, dacă este aşa, nu este în regulă", a declarat Bolojan.

Marţea viitoare, după ce ministrul se va fi documentat, primarul se va întâlni din nou cu Attila Korodi, pentru a discuta situaţia Electrocentrale. "Ministerul Mediului nu a făcut ceea ce trebuia să facă pentru a ne informa din timp că există o problemă, fapt pentru care va trebui să îşi asume răspunderea", a spus primarul.

Ameninţarea falimentului

În ciuda evidentei probleme de comunicare între Ministerul Mediului şi Electrocentrale, Ilie Bolojan nu poate nega totuşi detaliul că societatea de termoficare a depus cu întârziere certificatele de CO2.

"Varianta bună este ca Ministerul Mediului şi Administraţia Fondului de Mediu să constate că Electrocentrale s-a conformat. Varianta proastă, dacă suntem mai catolici decât Papa, este ca societatea să fie sancţionată. În acest caz, amenda se va adăuga la datoria pe care societatea o are de plătit şi va intra în faliment", a declarat Bolojan.

Primarul a mai afirmat că, având în vedere cuantumul amenzii, este exclus ca Electrocentrale să o poată plăti, după toate probabilităţile aceasta trebuind să fie suportată de Statul Român. CET-ul a intrat în insolvenţă în august 2013, iar în prezent se află în reorganizare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
hhjdcehhdcchi
evident... adi oradeanul=sandor=postacul pupincurist udemerist cretin.
Postat 29 Martie 2014, 08:13 de Book
pt Sandor
Bai, psihopatule, cu cine te certi ?
Postat 29 Martie 2014, 08:08 de pt Sandor
FITI CALMI !!!
Deci ori avem un MINISTRU MINCINOS (referitor chiar la amenda) ori avem o problema cu PRIMARUL care avea semne ca sunt probleme din mai, august 2013 si cel tarziu 12 MARTIE 2014... dar dumnealui se interesa de problemele altora Muzeul Tarii Crisurilor (care e al Consiliului Judetean) , centuri superocolitoare (treaba CJ si CNADNR).... O problema a exista MACAR cu CERTIFICATELE INREGISTRATE cu INTARZIERE!! Cineva DAT AFARA pt. INCOMEPTENTA? UN 10% pt. STANEL? NUUU... Dar DL. PRIMAR ne anunta SEC ca in cel mai rau caz CET intra in FALIMENT!!!Vine VARA!!!
Postat 29 Martie 2014, 08:04 de Adi Oradeanul
minciuni
cand un udemerist sustine ceva, e clar o minciuna prin care isi pregateste o escrocherie.
Postat 29 Martie 2014, 07:52 de Dezso
Fratilor, a innebunit postacul udemeristilor !
Uitati-va mai jos. Nebunul sare turbat si musca de kur pe care cum il vede. Pulibasha 1/1, Shoani "Sa moara calul meu" Khiss, a spus ca nu-i mai arunca nimic, Il lasa muritor de foame pt ca nu este eficient. Tinta udemeristilor este Primaria Oradea si presedentia CJ, pozitii din care pot sa suga cat vor, insa postacul mai mult ii incurca !
Postat 29 Martie 2014, 04:42 de Safeguard
Porc III - comentatorul subtil
Porc III contraataca, pentru cei care n-au inteles. Bolojan=afacerist prost, pentru ca face datorii la abc, iar fratii micula, super-eroii care salveaza orasul de falimentul taranului. Tu chiar ne iei de prosti nu, petardistule? Oare cat iei pentru dejectiile pe care le scrii? Sa ai si tu de-o masa calda?
Postat 28 Martie 2014, 23:57 de Sandor
Mda
Lasa-ne mah escroc iudemerist, cu presupunerile tale de individ cretinoid. Cine a facut afirmatia? Un udemerist. Se site ca va ocupati numai de escrocherii. udmr=etno-business. Safari sub Bolojan ca sa inhatati iar ciolanul. Sunteti tot cu ochii dupa furat.
Postat 28 Martie 2014, 23:35 de Checklist
OFERTA
SA PRESUPUNEM CA EXISTA O FIRMA CARE AR PLATI ACEASTA AMENDA IN SCHIMBUL PROPIETATII TEREN SI CLADIRII CET II DIN NUFARUL,LA PRETUL DE 15 EURO/m2 PRACTICAT DE PRIMARIE INSEAMNA 22O HECTARE,CET II ARE NUMAI 65 HECTARE SI CLADIRII BUNE DE DEMOLAT,,PT DUBLURA CARPIII FIRMA ESTE ROMANEASCA CU PROPIETAR ROMAN
Postat 28 Martie 2014, 21:31 de BLUE
otila ceke
Crapa ficatii in udemeristi pt ca li s-au demascat escrocheriile.
Postat 28 Martie 2014, 20:53 de Carp III
JIGODIILE HUDEMERISTE
VOR CU ORICE PRET SA-L DEA JOS PE BOLOJAN, PT CA LE-A TAIAT FINANTARILE DIN BANUL PUBLIC, LA CARE S-AU AUTOABONAT, DUPA ANUL 1990. PLUS ALTE ESCROCHERII PE CARE AU INCERCAT SA LE FACA, VEZI SI CAZUL RETROCEDARILOR ILEGALE, MARCA HUDEMERE. AU DREPTATE CEI DE MAI JOS, CAND SPUN CA NU MAI VAD EI FUNCTII IN ORADEA. ungurii, sunt deja chiar mai putini de 30% in Oradea.
Postat 28 Martie 2014, 20:48 de amenda electorala
IDENTIFICARE
VRETI SA AFLATI IP PT. DUBLURA LUI CARPIII
Postat 28 Martie 2014, 20:43 de CIA
@ carbentus
ARE DREPTATE CARPIII DE LA ORA 17.50 SI PROSTII CA TINE VOR FUGI DIN ORADEA SAU VOR INGHETA DE FRIG IN BLOC SI VOM VEDEA CE RAMINE DIN 70% ACTUALA CONDUCERE VA ALUNGA IN FRUNTE CU TOVARASUL
Postat 28 Martie 2014, 20:28 de LINK
MINISTRUL SA VINA CU HARTIA DACA EXISTA!
Daca exista amenda, ministrul sa o arate! Daca nu, sunt doar intoxicatii murdare!!
Postat 28 Martie 2014, 19:26 de Carp III
JOCURILE MURDARE ALE PDL SI UDMR AU FOST DEJUCATE!
Ma bucur enorm ca Primarul demonstreaza dinnou forta pe care o detine. 70% voturi la alegeri isi spun cuvantul. Este o valoare si o demonstreaza in fiecare zi! Felicitari !!
Postat 28 Martie 2014, 19:23 de Carp III
Re: Carbenta
Baiete, esti un tembel care vezi doar in unguri cel mai mare pericol al vietii tale! Confunzi merele cu perele!
Postat 28 Martie 2014, 17:52 de Love
Un ministru spune că există iar un primar spune că nu există !?!
Dacă există înseamnă că municipiul Oradea, care este proprietarul, trebuie să scoată banii !?! Dacă nu există pentru că intră pe cerşeală de iertare, atunci apare problema cealaltă care va duce la respingerea finanţării proiectului de 54 milioane Euro !?! Şi într-un caz şi în celălalt, Electrocentrale SA Oradea va deveni istorie pentru municipalitate !?! Problema este alta în schimb, din punct de vedere al abordării chestiunii de fond ... primarul vostru nu înşelege că, în acest caz, nu e vorba de un ABC de familie din Aleşd care a făcut datorii cât nu făcea afacerea pe o mie de ani şi unde să vină germenii Micula care să plătească datoria în contul serviciilor viitoate pe care le oferea un falimentar ca Bolojan !?! Aici e vorba de sute de milioane de Euro, duşi pe apa "sâmbetei" şi ca urmare cu închiderea definitivă a sistemului centralizat de termoficare din Oradea, cauzată de incompetenţa demonstrată din 2008 încoace de un singur personaj, respectiv de Ilie Gavril Bolojan, un individ bolnav de trufie, de aroganţă şi ignoranţă, isteric şi dus cu pluta !?!
Postat 28 Martie 2014, 17:50 de Carp III
mai catolici decat papa
sa gasit cine sa vorbeasca , intarzii o zi cu impozitul penalitai , politistul local fuge (facand concurs cu tine) sa nu ajungi mai repede la masina pe care ai lasat-o eventual 1 minut oprit pe interzis , sa poata sa o pozeze si daca ai urcat deja in masina , ai o poza cu un produs pe vitrina magazinului oricat ar fi de mica trebe sa o dai jos ca EL a interpretat legea cum il taie capul etc etc , deci despre ce vorbim ? Asa-i domnule primar ce fain ii cand esti pe partea cealalta al acadelei.
Postat 28 Martie 2014, 17:49 de leezo
NU UDMR A CONDUS ELECTRCENTRALE? NU E BOMBA CU CEAS LASATA INTENTIONAT?
Nu e cumva bomba cu ceas lasata intentionat de D-na Biro si fosta administratie UDMR? si acuma kodori, ministrul numit cu sprijinul UDMR Oradea normal ca le face jocul. doar, doar ajung cumva inapoi in conducere la primarie. dar nu o sa ajungeti !!! suntem 70% romani in Oradea!!! va trebui sa aveti cadavrul nostru in frigider la morga inainte sa mai primiti voi vreun vot de la romani pentru a conduce Oradea!!!
Postat 28 Martie 2014, 17:36 de Carbenta
Minciuni udemeriste !
Leprele incearca, neincetat, sa-l sape pe Bolojan.
Postat 28 Martie 2014, 17:26 de nail
AMENDA
DECI NU A GRESIT NICI UN BUGETAR DAR AMENDA O PLATESC LOCUITORII DIN ORADEA
Postat 28 Martie 2014, 16:12 de SAND
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4504 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON