URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 03 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Iunie 2022, 19:21

Hotelul DoubleTree by Hilton din Oradea s-a vândut cu 11 milioane de euro! Cine este cumpărătorul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Hotelul DoubleTree by Hilton din Oradea, de patru stele, va avea un nou proprietar. Holdingul SIF Hoteluri, care a deţinut până în prezent unitatea hotelieră, şi-a înştiinţat acţionarii că tranzacţia a fost pecetluită pe 3 iunie, precum şi că preţul stabilit prin negociere directă este de 11 milioane de euro. 

BIHOREANUL a aflat că hotelul va intra în proprietatea unei firme din Oradea. Este vorba de Elias Power SRL, administrată de Alexandru Pop şi parte a grupului Sapient. 

„Cu o experiență de peste 20 de ani în sectorul imobiliar, Sapient Group s-a dezvoltat constant pe mai multe paliere. În ultimii ani, ne-am orientat intens și spre industria hotelieră. Drept dovadă, am preluat atât hotelul Vital din Băile Felix, cât și managementul Pensiunii Empire, din Băile 1 Mai. Noua achiziție ne completează portofoliul și ne introduce în lumea turismului orădean, un segment în plină ascensiune, din care ne bucurăm să fim parte”, a declarat miercuri, contactat de BIHOREANUL, omul de afaceri Alexandru Pop. 

Potrivit reprezentantului grupului Sapient, hotelul din Oradea va rămâne în lanţul DoubleTree by Hilton. 

Pe site-ul SIF Hoteluri se precizează că "promisiunea bilaterală de vânzare-cumpărare privind transferul întregii activităţi hoteliere, economice şi comerciale, desfăşurate în cadrul Hotelului DoubleTree by Hilton, incluzând imobilele, mijloacele fixe, obiectele de inventar, stocurile de mărfuri, activele mobile necorporale, angajaţii, contractele cu furnizorii şi orice alt activ corporal sau necorporal" s-a încheiat pe 3 iunie. 

Tranzacţia s-a realizat prin negociere directă, arată informarea SIF Hoteluri, "preţul final fiind de 11 milioane euro, situându-se peste limita superioară a intervalului de preţ estimată prin raportul de evaluare". 

Cumpărătorul urmează să achite un avans în valoare de 4 milioane de euro, iar diferenţa va fi plătită odată cu încheierea contractului de vânzare-cumpărare. "Transferul dreptului de proprietate de la vânzător la cumpărător urmează să se efectueze numai la momentul achitării integrale a preţului", se mai precizează în informarea către acţionari. 

Amintim că holdingul SIF Hoteluri a decis să scoată la vânzare hotelul în contextul crizei generate de pandemie, care i-a afectat puternic activitatea.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@kp
Banuiesc ca inainte au trecut pe la casieria de partid unde au platit cotizatia si au obtinut viza! P.S. Iti mai amintesti versurile lui George Lesnea: „Partidul e-n toate. E-n cele ce sunt / Și-n cele ce mâine vor râde la soare[...]"
Postat 09 Iunie 2022, 05:17 de pinonel
::::))))))
Iar mori fraierii ciudă
Postat 08 Iunie 2022, 23:42 de Sandu2100
Reteta famigliei
Sapient + Bolos + Erbașu + PNL
Postat 08 Iunie 2022, 23:00 de Boss1
Mă întreb adeseori, dacă în jurnalismul bihorean se găsește cineva care are capacitatea intelectuală necesară vremurilor de acum.
Așadar, SIF Hoteluri ca deținător fără alte portofolii și având sediul în România, chiar Oradea de altfel, are un capital social de peste 80 milioane RON. Constând în toate bunurile incluse într-un hotel și în proximitatea locului în care se află. Atenție, hotel în faliment. Bașca niște firfirei, constând în mobilierul și jaluzeaua de la sediul la care e înregistrată firma, parte a grupului internațional cu pricina. Și vinde unui "Pop" cu o agenție imobiliară, deja știută de ceva vreme prin Oradea, dar care produce din activitatea proprie doar ceva mai mult decât costă personalul angajat. Care cumpără averea vânzătorului hotelier cu nici 55 milioane RON. Pagubă neacoperită de vreo 25 milioane. Și atunci, cum poate cineva să nu priceapă, că aici e vorba de ... "spălarea" unor bani. Azi declari că ai investit în România 17 milioane de Euro, iar peste ceva vreme spui că afacerea nu merge și vinzi totul cu 11 milioane Euro. Bagi în "jeb" diferența de 6 milioane, iar ANAF se spală pe cap cu minusul celor 600.000 Euro pe care nu-i mai încasează, ca să-i verse la bugetul salariilor, pensiilor, armatei, serviciilor ori a altor nevoi preconizate. "Gaura" să o acopere fraierii de contribuabili care nu înțeleg de ce nu se pot compensa tâmpeniile guvernanților. A celor care își bat tot timpul joc de oameni, prin incompetență, habarnism și chiar rea-voință. Prostia e deja epidemia fără leac în România, fiind ajunsă la del mai înalt nivel.
Postat 08 Iunie 2022, 20:04 de KP
Hilton
Alx Pop nu e cumva baiatul lui Pop de la Dacia Continental ? 11 milioane euro de unde i-a scos?
Postat 08 Iunie 2022, 19:53 de cosmin5z
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7959 RON
  • 1 EUR = 4.9767 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON