URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 August 2023, 16:00

Hop și Sîrca! PSD Bihor vrea blocuri în loc de parc industrial la intrarea în Sântandrei, la 2 ani după ce decizia a fost luată

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La aproape 2 ani după ce decizia a fost luată, PSD-istul Florian Sîrca a anunțat miercuri că este împotriva amenajării unui parc industrial pe amplasamentul de 30 hectare de teren din Calea Sântandreiului.

Nu vor parc industrial!

Social-democratul își dorește pentru acel amplasament construcția de locuințe. „Dacă (n.r. - liberalilor) tot le place să facă afaceri și dezvoltă un hotel (n.r. - în zona străzii Armatei Române), le propun un plan de afaceri: să întocmească un Plan Urbanistic General, să extindă rețele, să dezvolte școală, grădiniță, parc și o clinică și pe urmă să scoată amplasamentul la licitație pentru construirea de blocuri”, a cerut pesedistul.

Devenit dezvoltator imobiliar după ce și-a dat demisia din Poliție, Sîrca este de părere că amenajarea unui cartier de blocuri este cea mai bună variantă.

„Pentru Sântandrei, locul este zonă de locuit, iar pentru Oradea este dosul gării, unde vizavi avem o zonă extrem de verde, din cartierul Ioșia”, a arătat Sîrca.

Doar la 40 de kilometri de Oradea

Ca să-și întărească poziția, pesedistul a inițiat pe propriul portal de pe internet un sondaj de opinie prin care consultă orădenii cu privire la destinația pe care ar dori să o dea amplasamentului celor 30 de hectare din Calea Sântandreiului.

„Sondajul este deja pe internet. Întrebarea «Ce ați dori ca Primăria Oradea să dezvolte pe Calea Sântandreiului, pe 30 hectare de teren primite de la Ministerul Justiției?» are trei răspunsuri: «Parc industrial», «Dezvoltarea edilitară a rețelelor și infrastructurii de drumuri și servicii sociale (spații pentru servicii medicale, creșă, grădiniță, școală) și vânzarea către dezvoltatorii imobiliari pentru construirea de blocuri de locuințe» și «Alte propuneri», cu menționarea acestora”, a explicat pesedistul.

Social-democratul a promis că va face în septembrie municipalității propuneri concrete pe baza consultării publice pe care o derulează.

Florian Sîrca susține că pe viitor zonele industriale vor trebui amenajate în jurul inelului metropolitan care înconjoară comunele limitrofe din jurul orașului. „În următorii 20 de ani va trebui să le ducem la 40 de kilometri de Oradea pentru că trebuie să avem spațiu”, a declarat acesta, cu precizarea că măsura va trebui aplicată doar pentru viitor.

După 2 ani...

Demersul privind mobilarea cu blocuri a celor 30 hectare de teren din Calea Sântandreiului pare unul tardiv, amplasamentul fiind deja în curs de predare de către Ministerul Justiției către municipalitatea orădeană, strict pentru amenajarea unui parc industrial, după demersuri vechi de aproape 2 ani.

Cu toate acestea, Sîrca este de părere că destinația acestuia poate fi încă modificată.

„Orice Hotărâre de Consiliu Local ori Hotărâre de Guvern pleacă până la urmă de la o decizie politică, deci, dacă se dorește, se poate modifica destinația terenului”, a spus Sîrca.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Da,...minte de bugetar...
Chiar ca e o mandrie de bloc pe Densuseanu!!!! In oras se aproba construirea de supermarketuri hypermarketuri si blocul construit de PMO se face pe centura cu privelistea spre statia de epurare. Cei care vor sta in acele apartamente vor sti la minut mersul trenurilor. Sa nu mai vorbim de stilul folosit in acest proiect! Poate e unul Art Nouveau??!!...:)
Postat 10 August 2023, 14:55 de Clau1
precum multi altii
nu il am pe Sirca si PSD la prieteni asa ca nu particip la sondaj, dar votul mi-ar fi ptr parc industrial. Care, sa fim onesti, daca se face, industria moderna e nepoluanta, asa ca sigur va include " «Dezvoltarea edilitară a rețelelor și infrastructurii de drumuri și servicii sociale (spații pentru servicii medicale, creșă, grădiniță, școală) și vânzarea către dezvoltatorii imobiliari pentru construirea de blocuri de locuințe» ". Si in cel de pe Borsului parcelele sunt disponibile la vanzare, nu doar inchiriere, s-au tras utilitati, infrastructura, drumuri, s-au facut si servicii sociale (Cresa!) si se fac si blocuri ptr locuinte. Daca se depune proiect ptr ceva finantare externa si facem infrastructura ca parc industrial in faza 1, tot e un castig, si in jur poti sa adaugi in continuare blocuri de locuinte pe parcele alaturate, care nu s-au liciat. Si in Grigorescu sunt case langa parcul industrial si e un urbanism civilizat. Deci avem de ales intre A si B, unde B e 90% din ce e inclus in A, si C unde nu avem idei, dar le cerem de la public.
Postat 09 August 2023, 19:28 de unu
La fel ca Bolojan ...
... Sârca a devenit arhitect, urbanist și consultant în dezvoltare imobiliară. Auzi trăznaie ... cartier de blocuri, nici la oraș dar nici la țară. Ca să-i poată caza pe nepalezii și birtinezii în tranzit pe la noi prin zonă.
Postat 09 August 2023, 18:42 de KP
"Râde ciob de oală spartă"
Și pmo se lauda cu bretea suplimentare de urcare de pe Borșului spre podul Densușianu prin vechiul poligon moto și ghici ce a ieșit: mândrie de bloc!
Postat 09 August 2023, 17:59 de oradeanbihor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON