URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Martie 2017, 14:53

Heliportul Spitalului Judeţean din Oradea, certificat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Specialiştii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea vor putea salva mai multe vieţi din simplul motiv că pacienţii în stare foarte gravă vor ajunge mai repede pe mesele de operaţii.

BIHOREANUL a aflat că heliportul amenajat pe acoperişul spitalului în primăvara anului trecut a fost certificat de Autoritatea Aeronautică Civilă din România şi, prin urmare, poate fi utilizat pentru transportul pacienţilor pe timp de zi şi de noapte, chiar şi în condiţii meteo dificile, spitalul orădean devenind astfel primul din ţară dotat cu o asemenea facilitate.

„Certificatul emis de Autoritatea Aeronautică este actul prin care, practic, am primit permisiunea de a folosi heliportul”, a declarat marţi, pentru BIHOREANUL, managerul Spitalului, dr. Gheorghe Carp.

„Prezentul certificat atestă că Heliportul SMURD 2 BH, administrat de Spitalul Clinic Judeţean Oradea, îndeplineşte cerinţele de autorizare prevăzute de legislaţia aeronautică aplicabilă şi declarate în Manualul Aerodromului”, se arată în actul de autorizare emis de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română în cursul zilei de luni, 20 martie.

Construcţia heliportului a fost încheiată pe 17 octombrie 2015, la cinci ani după iniţierea unui proiect în acest scop de către dr Hadrian Borcea, şeful UPU SMURD Bihor, cu finanţare de la Fundaţia Rompetrol, care a contribuit cu primii 20.000 euro din contravaloarea totală, de 1,4 milioane lei, dar şi de la alte companii, între care Holcim.

Autorizarea heliportului a întârziat din mai 2016 deoarece Autoritatea Aeronautică Civilă Română a cerut Spitalului Judeţean să completeze dotările cu încă o instalaţie specială pentru stingerea incendiilor, să mărească spaţiul de siguranţă de la marginile acestuia şi să elaboreze un aşa numit Manual al Aerodromului, ce include regulile de operare, spitalul folosind acest interval de timp şi pentru a instala un sistem de balizaj care să permită operarea pe timp de noapte şi în condiţii meteo nefavorabile.

Anul trecut, în preajma campaniei pentru alegerile locale, pe Facebook au fost lansate, inclusiv de către unii politicieni, zvonuri conform cărora banii cheltuiţi pentru heliport ar fi fost risipiţi fără folos, deoarece din cauza suprafeţei prea mici a acestuia elicopterele ar fi fost împinse la pământ de curenţii de aer generaţi de elice şi întorşi din zidurile spitalului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Mulțumim Rompetrol!
Mulțumim Rompetrol! Fără investițiile celor de KMGI nu cred că aveam așa ceva la Oradea.
Postat 24 Martie 2017, 12:10 de AlexZ
Am totusi o singura intrebare
unde mama dracului sunt acum aia care ne explicau doct, ca acest helioport nu o sa primeasca veci autorizarea?
Postat 22 Martie 2017, 10:13 de User anonimizat
On Air
E clar, traim momente istorice ale aviatiei .
Postat 21 Martie 2017, 17:03 de SM
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON