URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Septembrie 2021, 16:21

Haine şi încălţăminte de peste 32.000 lei confiscate din magazinele unor firme din Tinca. Patroanele s-au ales cu dosare penale (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Haine şi încălţăminte în valoare de 32.000 lei, bănuite că sunt contrafăcute, au fost confiscate din magazinele a două societăţi comerciale din localitatea Tinca, patroanele firmelor alegându-se cu dosare penale.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, confiscările s-au făcut în urma unei ample acţiuni a poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ cu produse contrafăcute.

Într-unul dintre magazinele controlate, aparţinând unei societăţi comerciale administrate de o femeie de 46 de ani, din Tinca, poliţiştii bihoreni au descoperit, atât în incinta spaţiului comercial, expuse spre comercializare, cât şi în spaţiul destinat depozitării produselor, 191 de articole de îmbrăcăminte şi 122 de articole de încălţăminte, de diferite modele, mărimi şi culori, în valoare totală de peste 19.000 de lei.

"Produsele respective, susceptibile a fi contrafăcute, erau inscripţionate cu diferite însemne şi inscripţii similare mărcilor înregistrate, care ar putea induce sau produce confuzie în rândul cumpărătorilor", se precizează în informare.

Într-un alt magazin controlat tot în Tinca, aparţinând unei alte firme, deţinute de o tânără localnică de 26 ani, poliţiştii au găsit 46 de articole de îmbrăcăminte şi 162 de articole de încălţăminte, de diferite modele, mărimi şi culori, în valoare totală de peste 13.000 de lei.

Şi în acest caz, spun poliţiştii, produsele aveau inscripţii înşelătoare "care ar putea induce sau produce confuzie în rândul cumpărătorilor".

Toate obiectele au fost ridicate şi urmează să fie expertizate.

Ancheta în caz este continuată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice pentru infracţiunea de "punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare".

Cercetările se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Marea infracționalitate din România :)))
Pe bune, asta da plictiseala, o grămadă de interlopi prin Oradea, milioane de euro care se mișcă la negru, droguri, proxenetism, șantaj, cămătărie și Politia prinde în Tinca doua femei ca vând haine contrafăcute? Vai s-amar! Asta da știre, gata puteți dormi toți liniștiți ca s-a extirpat infracționalitatea din Bihor.
Postat 03 Septembrie 2021, 21:57 de Marcelo1989
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON