URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 15 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Octombrie 2024, 20:21

Guvernanța Kiwanis România revine la Oradea

Guvernanța Kiwanis România revine la Oradea Fostul și actualul guvernator al Federației Kiwanis România: Simona Dragu și Mihai Bobitan
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând din anul kiwanian 2024-2025, guvernanța Kiwanis România se mută din nou la Oradea. Noul guvernator al Federației Kiwanis România este, din 1 octombrie, Mihai Bobițan, past president al clubului Kiwanis Men's Club Varadinum. Acesta este al cincilea guvernator pe care Oradea îl dǎ Districtului României, dupǎ Eugenia Mitrașcă (2008-2010), Octavian Metea (2011-2012), Iuliana Păcurar (-2019) și Carmen Polman (2020-2021).

Începând din anul kiwanian 2024-2025, guvernanța Kiwanis România se mută din nou la Oradea. Noul guvernator al Federației Kiwanis România este, din 1 octombrie, Mihai Bobițan, past president al clubului Kiwanis Men's Club Varadinum. Acesta este al cincilea guvernator pe care Oradea îl dǎ Districtului României, dupǎ Eugenia Mitrașcă (2008-2010), Octavian Metea (2011-2012), Iuliana Păcurar (-2019) și Carmen Polman (2020-2021).

"Este o onoare să ocup pozitia de guvernator și să fiu alături de toti voluntarii dedicați, a declarat Mihai Bobițan. „Astept cu nerăbdare să lucrăm cu totii pentru a face o diferență în comunitățile noastre, fiind un sprijin constant pentru copii. Sper ca împreună cu echipa aleasă și cu suportul kiwanienilor să avem un an reușit", a mai precizat acesta.

În acest weekend, Bobițan s-a aflat la Gent, Belgia, la Întâlnirea Guvernatorilor Kiwanis, alǎturi de omologii sǎi europeni cu care deja colaboreazǎ şi la Luxemburg, la Convenția Extraordinarǎ KIwanis Europe.

În perioada 18-20 octombrie 2024, la Oradea se vor afla reprezentanții cluburilor Kiwanis din țarǎ, care vor participa la Ceremonia Passation, de Transfer a puterii şi responsabilitǎților.

"Cred cu tărie despre comunicare că este cheia succesului nostru și insist ca în această direcție să facem un prim pas. Un prim proiect de țarǎ pe care îmi doresc sǎ ǐl realizeze toate cluburile din România este Kiwanis ON, cu activitǎți de neuitat de Ziua Internaționalǎ a Copilului", a mai spus nou guvernator.

Carmen Ungur-Brehoi

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5501 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON