URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Iulie 2024, 18:40

Gradul de ocupare a aeronavelor LOT de la Oradea „este promițător”, spune un director al companiei. Din Oradea se pleacă și spre New Delhi ori Toronto (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La o lună și jumătate de când compania publică de transport aerian a Poloniei, LOT, operează zboruri de la Oradea cu escală la Varșovia spre trei continente, gradul de ocupare a aeronavelor a ajuns la 60%, a dezvăluit directorul regional pentru România și Republica Moldova.

Acest parametru „este promițător”, a afirmat reprezentantul LOT la o întâlnire cu reprezentanții agențiilor de turism din Oradea acreditate de Asociația Internațională de Transport Aerian (ITIA), care deja trimit călători în cele mai diverse destinații, de la Amsterdam la Toronto.

Servicii de calitate superioară

În cadrul unei întâlniri găzduite miercuri de Aeroportul Oradea cu reprezentanții agențiilor de turism Eximtur, Transilvania Travel, Romtur și Air Antares, acreditate de ITIA, directorul regional pentru România și Republica Moldova al LOT Polish Airlines, Jakub Malecki, le-a prezentat acestora, ca și reprezentanților presei orădene, avantajele călătoriei cu aeronavele Embraer ale companiei.

„Confortul pasagerilor este superior comparativ cu alte tipuri de aeronave ale altor companii care operează în Europa. Ai senzația de spațiu, pentru că așezarea scaunelor este două câte două, astfel că fiecare pasager are loc fie la geam, fie spre culoar. Nu există scaune la mijloc, unde este inconfortabil”, a spus reprezentantul LOT înainte să aterizeze pe aeroportul orădean cursa Varșovia – Oradea, operată cu un Embraer 175, cu o capacitate ce variază între 78 și 104 locuri.

De notat că în aeronavele LOT nu există un spațiu delimitat separat pentru călătorii de la clasa Business, însă aceștia au avantajul că ocupă un singur loc pe rând în fiecare din cele două părți ale aeronavelor, în stânga și în dreapta față.

Malecki a subliniat și calitatea serviciilor oferite de LOT, pasagerii din clasa Economy putând să-și rezerve locurile fără costuri suplimentare și beneficiind de apă, cafea, ceai și o gustare incluse în prețul biletului, cu posibilitatea de a comanda și masa la bord sau chiar de a o precomanda pe site-ul LOT dacă au anumite preferințe culinare sau restricții alimentare, de exemplu dacă vor mâncare kosher sau halal, dacă sunt vegani sau vegetarieni etc.

De altfel, atât reprezentanții agențiilor de turism, cât și jurnaliștii - după debarcarea pasagerilor sosiți de la Varșovia și înainte de îmbarcarea celor care au plecat din Oradea spre alte destinații - au putut vedea cabina aeronavei, al cărei aspect spațios a confirmat descrierea oficialului companiei.

„Putem trimite turiști oriunde în lume”

Răspunzând unei întrebări a BIHOREANULUI, directorul regional al LOT a afirmat că în prezent gradul de ocupare a curselor Oradea – Varșovia, lansate pe 3 iunie, este de 60%, apreciind că „este promițător”.

Tot întrebat de BIHOREANUL, care a vrut să afle dacă pasagerii care se îmbarcă din Oradea aleg preponderent o destinație finală sau alta unde să ajungă după escala la Varșovia, Malecki a afirmat: „Nu există un anumit specific al destinației finale, pasagerii îmbarcați la Oradea călătoresc spre majoritatea destinațiilor europene, ceea ce este foarte important, pentru că arată potențialul zonei. Destinațiile finale sunt din cele mai diverse, într-o săptămână se remarcă Amsterdam, în alta Statele Unite... Azi am cunoscut un pasager care călătorea din Oradea spre New Delhi, altul spre Miami. Realmente este o plăcere să vedem atât de mult tranzit spre atât de multe destinații, ceea ce înseamnă că există o înțelegere a ceea ce propune LOT pieței orădene”.

Spusele oficialului companiei au fost întărite și de un reprezentant al agenției de turism Romtur International, care a afirmat că „azi dimineață am avut rezervări din Oradea pentru Toronto și avem un grup pentru Tokyo la sfârșitul lunii”.

„Putem trimite turiști din Oradea oriunde în lume, nu mai trebuie să facă drumuri pe șosele, de 3-4 ore, până la Cluj sau la Budapesta, să apeleze la companii low cost și să fie îmbarcați și debarcați în aeroporturi periferice și în terminalele cele mai îndepărtate”, a spus reprezentantul agenției, Vasile Talpoș.

Pe de altă parte, directorul regional al LOT a afirmat că „Oradea este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, fără nicio glumă” și a spus că, în opinia sa, un alt obiectiv ar putea fi ca turiști din alte colțuri ale lumii să fie aduși aici. „Oradea trebuie promovată, astfel încât să vină turiști nu numai din Polonia, ci și din orice alte zone ale Europei”, a spus Jakub Malecki.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
KP aka mama Omida
Locul de munca e de așa natură, sa pot zbura, tu nu știi ce e ala loc de muncă. Te doare ca Oradea se dezvoltă.
Postat 18 Iulie 2024, 10:54 de Sandu2100
SanduXXL ... trebuie să fi un psihopat notoriu.
Unde naiba zbori tu vreodată, dacă zilnic comentezi pe Bihoreanul la orice zice careva, de râu evident, despre "neterminații" tăi. Auzi la el, navetist aerian, când nu prididești să ai o opinie, că sare ca puțigoiul de pe mai multe nume. Bașca faptul că, adeseori, nici nu apucă omu' obișnuit să citească o știre ... că hop și Sandu/a cu provocări la adresa celor cu care are treabă tot timpul. Du-te măi, măscăriciule, la un psihiatru ... că ți se agravează.
Postat 18 Iulie 2024, 09:08 de KP
E bine și dacă Oradea este doar escală.
Asta dă totuși posibilitatea, în viitor, să mai vedem și estul la extreme, nu numai extremismul occidental.
Postat 18 Iulie 2024, 09:03 de KP
Ați uitat să scrieți advertorial
Că alt scop al articolului nu văd
Postat 18 Iulie 2024, 07:44 de Vio_427
E bine sa aud că e 60% ocupat
Aia înseamnă 45 de pasageri in avion, tocmai de asta a bagat aeronave mici eu personal mi-am luat bilete pt 6 curse, pot sa plec si de la Budapesta dar nu vreau. Cu autobuze pana la Budapesta e 30€ la orice amic care ii ceri sa te ducă din rușine ii dai minim 60€ pana la aeroport la Oradea niciun amic nu-mi cere bani ( rezolvam la o bere, sau altele ) in concluzie e mai ieftin de pe Oradea
Postat 17 Iulie 2024, 20:40 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON