URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 04 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Octombrie 2024, 15:50

Grad de încredere ridicat: Universitatea din Oradea și-a păstrat calificativul de la ARACIS

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În urma evaluării instituționale pe care Agenția Română de Asigurare a Calității Învățământului Superior (ARACIS) a făcut-o la începutul anului la Universitatea din Oradea, instituția academică are în continuare calificativul „grad de încredere ridicat”, cel mai înalt din cele care se oferă universităților.

Anunțul a fost făcut vineri, de Universitatea din Oradea, printr-un comunicat care citează decizia Consiliului ARACIS din 3 octombrie.

De altfel, la ceremonia de deschidere a anului universitar 2024-2025, care a avut loc marți, rectorul Constantin Bungău a anunțat că această decizie urmează să fie luată, prezentând-o ca un succes al Universității, care își reconfirmă statutul din primul eșalon în rândul instituțiilor de învățământ superior acreditate din România.

„Doresc să îi felicit pe toți colegii, ale căror eforturi susținute au contribuit la acest rezultat remarcabil. Este o recunoaștere a excelenței noastre academice și a muncii depuse de întreaga comunitate universitară”, a declarat acum Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea.

Hotărârea ARACIS cuprinde și numărul maxim de studenți care pot fi înscriși la specializările facultăților orădene evaluate cu prilejul vizitei specialiștilor. Dintre acestea, cea mai bine „cotată” este specializarea Relații Internaționale și Studii Europene, unde UO poate să înscrie într-un an până la o sută de studenți.

Citește hotărârea ARACIS:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5085 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON