URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 August 2024, 18:42

Gimnasta Ana Maria Bărbosu, aproape de o medalie de bronz la JO 2024. A ratat podiumul după contestația unei americance (VIDEO)

Gimnasta Ana Maria Bărbosu, aproape de o medalie de bronz la JO 2024. A ratat podiumul după contestația unei americance (VIDEO) sursa imaginii: gsp.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ana Maria Bărbosu (18 ani) a fost aproape de a urca pe podium, luni, în finalele pe aparate de la Jocurile Olimpice din Paris. După ce au evoluat toate concurentele în finala de la sol, ea s-a clasat pe locul al treilea, cu nota 13,700, deci urma să primească medalia de bronz, iar în delegația României s-a declanșat bucuria.

Totuși, n-a ținut mult, căci antrenorul americancei Jordan Chiles a făcut o contestație privind nota de dificultate primită de sportivă. Contestația a fost admisă, iar nota gimnastei Jordan Chiles a crescut la 13,766.

Decizia a fost luată imediat după finală, iar când a aflat-o, Ana Maria Bărbosu - care, bucuroasă, urcase în zona de concurs cu tricolorul în mâini - a izbucnit în lacrimi. 

În continuare emoționată, ea le-a vorbit jurnaliștilor despre situație, spunând că este dezamăgită și că și-a dorit mult să aducă o medalie olimpică pentru România. 

„Am fost extrem de mândră de mine și sunt în continuare. Când am văzut că sunt pe locul trei, m-am simțit extrem de mândră că am adus România, din nou, pe podium la gimnastică, însă decizia arbitrelor a schimbat acest lucru. Sunt dezamăgită de această decizie, însă știu că am făcut tot ce am putut. Nu vreau să trec peste calculele arbitrelor, însă știu ce e în inima mea. Mi-aș fi dorit să fie România pe locul trei, nu SUA”, a declarat Ana Maria Bărbosu, imediat după proba de sol, în finalele pe aparate, citată de Gsp.ro. 

Ea a subliniat, însă, că nu contestă decizia arbitrilor.

Totodată, gimnasta s-a simțit rușinată că s-a bucurat pentru medalia pe care n-a mai primit-o: „Mi-este ruşine pentru că am mai şi urcat acolo sus. Îmi pare rău, pentru că aş fi putut duce din nou România pe podium la gimnastică”.

Ana Maria Bărbosu a terminat pe locul 4, iar o altă româncă, Sabrina Maneca-Voinea, s-a clasat pe cinci, cu aceeași notă. Și ea a făcut contestație, dar i s-a respins. 

Medalia de aur a fost cucerită de brazilianca Rebeca Andrade, notată cu 14,166, în timp ce argintul a revenit americancei Simone Biles (14,133). Pentru Andrade este a doua medalie de aur din carieră, după cea din 2021, de la sărituri.

România nu a mai obţinut o medalie olimpică la gimnastică artistică din 2012, când Sandra Izbaşa a câștigat aurul la sărituri, Cătălina Ponor - argintul la sol, iar echipa feminină a României a luat bronzul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON