URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 05 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Decembrie 2021, 10:32

Ghișeele în Primăria Oradea se închid pe 31 decembrie. Pentru plata impozitelor pe proprietate, se vor redeschide abia pe 13 ianuarie

Orădenii mai au la dispoziție doar câteva zile pentru plata impozitelor cu anularea majorărilor de întârziere acumulate în perioada stării de urgență.

Până pe 31 decembrie 

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local 399 din 2021, persoanele fizice și juridice care își achită integral, până la 31 decembrie, obligațiile fiscale și nefiscale față de bugetul local pot beneficia de scutire de plata penalităților de întârziere acumulate după 16 martie 2020.

Pentru a putea fi anulate penalitățile de întârziere, trebuie să fie de minimum 100 lei în cazul persoanelor fizice și minimum 1.000 lei în cazul persoanelor juridice.

În plus, firmele pot beneficia de scutire cu condiția să nu se afle în insolvență, lichidare sau dizolvare, afacerea să nu fie condusă de un administrator sau lichidator judiciar, să nu aibă restricții asupra activităților comerciale iar acestea să nu fie puse la dispoziția creditorilor.

Pentru a beneficia de scutire de plata impozitelor, pe lângă stingerea debitelor, contribuabilii sunt obligați să depună și o cerere în acest sens.

Cu program normal din 13 ianuarie

Conform unui comunicat al municipalității, contribuabilii își mai pot stinge obligațiile fiscale până la sfârșitul acestei săptămâni. „Taxele și impozitele locale pot fi achitate până la finalul anului 2021, în program normal (8.00 - 18.00), la ghișeele 5, 21 - 27 din Sala Ghișeelor - Centrul de relații cu publicul, exceptând ziua de vineri 31 decembrie, când programul cu publicul va fi între orele 08.00 - 13.30”, se menționează în comunicat.

Începând din 3 ianuarie, plata impozitelor și taxelor se va relua etapizat, în primele două săptămâni angajații Direcției Economice urmând să facă formalitățile de închidere de an și recalcularea impozitelor datorate de fiecare orădean în 2022.

„Din 3 ianuarie 2022 se vor încasa doar taxele fără debit (amenzi de circulație sau parcare, taxă judiciară de timbre, avize) la ghișeele 5, 21 - 27 din Centrul de relații cu publicul, la unitățile Direcției de Poștă sau prin unitățile CEC”, a anunțat Primăria.

Potrivit comunicatului, reluarea încasării de impozitelor pe proprietate (clădiri, terenuri și autovehicule) se va face începând din 13 ianuarie.

Contribuabilii care vor dori să își achite restanțele în perioada 3 - 13 ianuarie o vor putea face numai prin virament bancar sau mandat poștal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.817 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON