URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Februarie 2012, 14:45

Ghilea promite sancţiuni pentru firmele care asigură deszăpezirea între Sălard şi Chiribiş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o conferinţă de presă susţinută joi, prefectul Gavrilă Ghilea a făcut mai multe referiri legate de situaţia drumurilor din Bihor, în urma căderilor masive de zăpadă şi a viscolului care au cuprins întregul judeţ în ultimele zile.

Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat pe DN 19 E, între localităţile Sălard şi Chiribiş, la Fegernicul Nou, unde în cursul după amiezii de miercuri au rămas blocate aproximativ 150 de maşini, un autocamion şi trei autobuze.

"Am fost personal la faţa locului şi s-a acţionat cu utilaje şi forţe umane de la ISU Crişana, dar au intervenit şi oamenii din zonă cu utilaje proprii. S-a muncit intens şi aseară, la ora 22, s-a reuşit deblocarea drumului. M-a nemulţumit această situaţie. Utilajele de deszăpezire nu s-au ocupat aşa cum ar fi trebuit, pentru că dacă ar fi făcut-o, nu ar fi fost drumul blocat. Evident că vom lua unele măsuri, pentru că în condiţiile acestea nu este permis să se adune o coloană de 150 de maşini", a declarat Ghilea.

Prefectul a adăugat că dacă nu interveneau utilajele oamenilor din zonă, în zonă nu s-ar fi circulat nici spre dimineaţă.

Solicitat de BIHOREANUL, reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că s-a referit la firma Spedition UMB, controlată de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, un "rege al asfaltului", care asigură serviciile de deszăpezire în acea zonă în asociere cu alte două firme. "Propunerea de sancţionare se referă la toate cele trei firme care gestionează deszăpezirea în zonă. Este un contract care nu s-a respectat", a afirmat prefectul.

În autovehiculele blocate în trafic au fost 220 de adulţi şi 80 de copii, care au fost nevoiţi să stea în maşini de la ora 17 până seara târziu, la ora 22.

Ghilea a mai punctat că, la nivel de judeţ, au fost afectate mai multe drumuri judeţene şi reţele electrice. Astfel, joi dimineaţă la ora 10.30 erau închise DN 1H, între Aleşd şi Nuşfalău, DN 19D (Săcuieni-Frontiera cu Ungaria), DN 1P (Uileacu de Criş-Spinuş), iar DN 76 (E79) între Ştei şi limita de judeţ cu Alba era restricţionat pentru vehicule cu masa totală admisă mai mare de 7,5 tone. În ce priveşte situaţia drumurilor judeţene, Ghilea a afirmat că au fost închise temporar DJ 764 (Roşia-Zece Hotare) şi DJ 764D (Zece Hotare-Bratca).

"Peste tot, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat energic şi cu rezultate pozitive pentru a aduce lucrurile din nou la normal. Astfel, cele două drumuri judeţene închise parţial au fost redate circulaţiei, iar reţeaua de curent electric din Poiana Tăşad a fost reparată. În continuare se intervine mai ales acolo unde situaţia este critică, eforturi mari fiind depuse pentru a rezolva situaţia drumurilor judeţene şi sperăm ca în cursul zilei de astăzi să putem circula în condiţii de iarnă pe toate drumurile publice din judeţ", a mai afirmat Ghilea.

UPDATE:

Potrivit unui comunicat transmis de prefectura Bihor miercuri după amiază, la ora 14, în Bihor mai erau închise DN 1H între localităţile Aleşd (jud. Bihor) şi Nuşfalău (jud. Sălaj), şi DN 1P între localităţile Uileacu de Criş şi Spinuş. DN 19D între oraş Săcueni şi frontiera cu Ungaria a fost deschis circulaţiei de la ora 10.30, iar pe DN 76 (E79) limita judeţ Bihor - Ştei s-a ridicat restricţionarea pentru vehiculele cu masa totală admisă mai mare de 7,5 tone de la ora 9. "Nu mai sunt drumuri judeţene închise sau restricţionate circulaţiei rutiere. Toate localităţile din judeş sunt alimentate cu energie electrică", se specifică în comunicat.

UPDATE 2:

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a anunţat că, la ora 16, s-a redeschis circulaţia pe DN 1P între localităţile Uileacu de Criş şi Spinuş. Astfel, singurul drum închis din Bihor a rămas DN 1H între Aleşd şi Nuşfalău.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Sa ia si primarul Oradiei pilda !
Gibonul ce face ?! Plateste la rer, ca umbla vorba ca lui isi plateste !
Postat 17 Februarie 2012, 13:23 de .
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON