URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Martie 2014, 16:19

Gavrilă Ghilea despre negocierile din CJ: Vrem să primim bani pentru primarii PDL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Chestionat joi, într-o conferinţă de presă, pe marginea negocierilor pe care le poartă PDL Bihor cu PSD şi UDMR pentru a forma o nouă majoritate în Consiliul Judeţean Bihor, preşedintele democrat-liberalilor din judeţ, Gavrilă Ghilea, a declarat că nu a semnat încă niciun protocol în acest sens.

"Nu există niciun protocol"

"Când va exista ceva oficial o să vă informăm. Ca să lămurim lucrurile - căci am citit în presă tot felul de verdicte şi soluţii - deocamdată pe noi ne interesează să avem un cuvânt în aprobarea bugetului Consiliului Judeţean, pentru că, de şase ani, primarii PDL nu au primit niciun leu. Nu vreau să vă spun cine a condus instituţia de şase ani încoace...", a declarat senatorul Gavrilă Ghilea.

Întrebat de BIHOREANUL dacă pentru a obţine alocări de sume pentru primarii democrat-liberali are de gând să formeze o nouă majoritate în CJ Bihor alături de PSD şi UDMR, Ghilea a răspuns: "Nu există niciun protocol. Nu s-a pus în discuţie acest lucru".

Totodată, Ghilea a afirmat că deocamdată nu s-au purtat negocieri cu PDL pentru formarea unei noi majorităţi fără PNL în Consiliul Local Oradea. "Deocamdată nu am avut discuţii legate de Oradea. La municipiu, consilierii noştri vor sprijini în continuare proiectele importante pentru orădeni. Interesul nostru este ca municipiul Oradea să progreseze", a spus preşedintele PDL Bihor.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Ghilea a vorbit despre ruperea alianţei USL la nivel naţional, spunând că responsabili pentru acest eşec sunt, în aceeaşi măsură, Victor Ponta şi Crin Antonescu, iar votul liberalilor împotriva guvernului Ponta III este unul "ipocrit", căci acesta este determinat doar de "frustrarea de a fi dat afară de la guvernare".

Interpelare pentru ţărani

Senatorul a mai prezentat interpelările recente pe care le-a adresat miniştrilor de resort. Concret, PDL-istul i-a solicitat ministrului delegat pentru energie, Constantin Niţă, reluarea "Programului Naţional de Electrificare" în condiţiile în care aproape 100.000 de locuinţe din ţară nu au acces la electricitate, dintre acestea 1.600 aflându-se în Bihor.

De asemenea, Ghilea i-a cerut ministrului Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, avizarea schimbării destinaţiei pentru clădirea şcolii cu clasele I-IV din satul Călătani, comuna Tileagd, care a intrat în conservare după doar trei ani de funcţionare, deoarece nu sunt destui elevi în localitate.

Printre interpelările făcute de şeful PDL Bihor se numără şi una adresată premierului Victor Ponta, care o perioadă a asigurat interimatul la Finanţe, cerându-i acestuia să nu mai pună ţăranii bihoreni pe drumuri pentru sume derizorii de 1 leu. "Aceste valori reziduale a obligaţiilor de plată accesorii pentru veniturile din activităţi agricole trebuiau scăzute automat din evidenţele fiscale ale contribuabililor", a spus Ghilea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Gura păcătosului şi adevăraţii destinatari ai banilor: "Vrem să primim bani pentru primarii PDL" !?!
Aşadar nu proiectele comunităţilor locale impun nevoia şi traseul banilor de la buget, ci foamea şi setea primarilor aşa ziselor partide politice !?! Şi ce să facă ei cu banii ăştia, că nu e bine să-i ducă chiar direct acasă !?! Vezi stimabile Ghilea, de aceea nu mai sunteţi la putere !?! Pentru că nu v-aţi exprimat în concordanţă cu sensibilitatea urechii electoratului !?!
Postat 06 Martie 2014, 16:44 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON