URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Aprilie 2013, 11:22

Gargară, panglici, inaugurări

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Spitalul din Gura Humorului şi-a montat un lift de două etaje. La inaugurare au participat prefectul, subprefectul, preşedintele Consiliului Judeţean, primarul, trei parlamentari, diverse oficialităţi, plus nelipsitul sobor de preoţi. Dacă am respecta proporţiile, pentru cele două lifturi de 8 etaje de la Spitalul Judeţean din Oradea, ar fi trebuit să fie prezenţi alde Manuel Barroso şi nevasta lui Obama.

De când nu se mai fac investiţii, pretextele de gargară şi tăieri de panglici au devenit tot mai penibile. Goana după imagine a făcut ca politrucii să se planifice la depuneri de coroane şi scuturat de colivă prin orice instituţie, doar ca nu cumva aliaţii sau adversarii să câştige mai multă vizibilitate.

La fel de obsedaţi de popularitate, marii politicieni de la Bucureşti se laudă, când aduc ceva bani în provincie, de zici că sumele ar proveni din economiile de familie. Guvernul împarte două paie la trei măgari în loc să facă ceva cu revitalizarea economiei. Ţara moare şi imbecilii se preocupă de regionalizare!

Noua stea a liberalismului autohton este primarul Sibiului, Klaus Johannis, al cărui singur merit este acela că s-a născut neamţ. Sub manageriatul său, Sibiul a atras din fonduri europene vreo 20 de milioane de euro. În mandatul fraierului de Bolojan, Primăria Oradea a reuşit să aducă 200 de milioane de euro. Asta, ca să fie clar ce înseamnă gargară şi care e, de fapt, realitatea în cifre...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
@tamtam al nespelea
Oradean e unul singur si ala esti numai tu (evident, multiplicat de 10 ori, dupa numarul de pseudonime sub care postezi)!! Ca ca tine altu nu-i, rasa pura cu sange-albastru, nu-i asa?! La singular vorbeam pe intelesul tau arianule, dar se vede ca n-ai inteles ironia; doar prostii n-au simtul umorului - iar tu confirmi aceasta zicala. Necazul cu tine e ca prostia-ti este asezonata cu multa nesimtire. Argumente n-ai niciodata la ceea ce afirmi pe aici. Sincer sa fiu, de-as fi in locul lui Bolojan ai posta declaratii pe la procuratura pentru calomnii si jigniri. Norocul tau, ca nu te baga-n seama! Il cunosc pe Bolojan si vad, cum vede toata lumea de buna credinta din Oradea, ca stie face administratie si o face in folosul oradenilor. Este de departe cel mai bun primar pe care l-a avut Oradea dupa \'89. De aceea ma apuca scarba uneori de porcariile pe care le debitezi cu orice ocazie. Evident ca nesimtirea-ti este atat de mare incat nu este suficient sa-l injuri pe Bolojan ci si pe oricine ii ia apararea, ba chiar si pe ziaristii care scriu ceva despre el. Esti o rusine pentru Oradea. N-ai nimic de-a face cu civismul, bunul simt, toleranta si respectul fata de altii.
Postat 29 Aprilie 2013, 13:01 de Oradean
@oradean
Si ce spui tu bei oradene?!!!Daca tu-l mozolesti in Kour pe maimuta de bolovan ,tre sa-l mozolim toti ...??? marss beiiiiiiiiiiii si bea oleac de apa ca ti-o fi sete bai de atata pupincurism.....
Postat 29 Aprilie 2013, 09:35 de dandanche
Simpaticul Oradean nu doarme pe acasa !
1). Nu e oradean ci de la oarece distanta <poate fi din Vadu Crisului, via Alesd>. 2). E foarte suparat cand vreun cititor de articole penibile se ia de primarul lui favorit, de parca s-ar lega de el insusi <poate fi chiar Bolojan insusi>. 3). Nu prea are scoala facuta pe bune, inainte de 1989, pentru ca scrie la singular ceea ce e permis numai la plural <este in loc de sunt>. 4). Are ceva cunostinte de aritmetica primara, dar e departe de ceea ce inseamna administratia publica locala <confunda primaria cu un santier dezafectat>. 5). E frustrat pentru ca nu i se recunosc merite invizibile de altfel <se ascunde dupa un pseudonim cu trimitere spre o origine neasevarata dar care il copleseste>. S.a.m.d. vizand profilul unui psihopat. Oare Oradean nu este chiar Bolojan ?
Postat 28 Aprilie 2013, 12:30 de TAMTAM
jogannis
se pricepe neamtzu mai bine la plasarile de copiii, catre asa zise familii din strainatate.copiii, carora oficialitatile statului nu pot sa le mai dea de urma ca sa vada cum si daca mai traiesc ! poate cineva sa stie cat au fost comisioanele neamzului, din astfel de "afaceri" ?
Postat 28 Aprilie 2013, 07:41 de $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
@crap al enspelea
E mai bine sa lase comentariul, sa se vada cat esti de penibil in incrancenarea asta a ta fara rost, fara temei si fara argumente impotriva lui Bolojan. Nu filip, ci Burebista a pregatit proiectele alea si le-a pus in aplicare. filip poate o fi avut si el vre-un cosmar intr-o noapte cum ca face ceva pentru orasul asta, dar s-a trezit repede si si-a vazut mai departe doar de invartelile personale. Cat despre sensurile giratorii.... iti impartasesc parerea, cum ca, intr-adevar, sunt o mare problema pentru prostii care nu stiu sa circule in ele. E rurale, n-are noblete urbana de pe Peta-n ele! Le-a inventat niste prosti de prin Occident, ca de-aia e prosti si saraci, ca sunt de la tara toti! Nu-i asa arianule?! Hai sa-ti spun eu care-i secretul cu sensurile alea: nu sunt facute sa te invarti in ele la nesfarsit, ca ametesti si dupa aia iar postezi numai ameteli si voma pe aci.
Postat 26 Aprilie 2013, 17:27 de Oradean
Pupincurismul comparativ la români !?!
Jenantă afirmaţie, că Bolojan ar fi atras vreo 200 milioane euro la bugetul local, din fonduri europene, în condiţiile în care toate proiectele din vremea aceasta au fost pregătite şi înaintate din perioada 2007-2008 (modernizarea străzilor, apa şi canalizarea, poduri şi alei, investiţii la spitale, etc, etc). Singurul lucru pe care l-a "moşit" şi l-a dus la capăt primarul actual este pachetul de sensuri giratorii din Oradea, din care unele şi desfiinţate întretimp. În rest, totul e jenant de rural la orice iniţiativă a lui Bolojan. E clar ? Iar acum, după citirea de rigoare, poţi şterge comentariul meu de site, Chirilă !?!
Postat 24 Aprilie 2013, 22:04 de Carp III
Chestiune de gramatica...
Un pic de atentie si la gramatica,n-ar strica, numele unui oras,chiar mai mic, se scrie totusi cu litera mare, deci Gura Humorului si nu cu g mic.
Postat 24 Aprilie 2013, 06:23 de cititor
mare branza un kil de cas
poate autorului i se pare treaba marunta un lift la un spital de doua etaje, dar pentru bolnavii, batranii si cadrele medicale/paramedicale care au de urcat pe scari nu e chiar asa. importanta este cu atat mai mare cu cat pentru o comunitate de 10-20mii de locuitori nu se intampla prea des in tara noastra astfel de evenimente si investitii...
Postat 23 Aprilie 2013, 15:32 de Ionut
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON