URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 04 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Iulie 2019, 18:01

Garda de Mediu Bihor: În ultimele trei luni, comisarii au dat amenzi de aproape 300.000 de lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Între 1 aprilie şi 30 iunie, comisarii Gărzii de Mediu Bihor au făcut 360 de inspecţii, în urma cărora au aplicat 31 de amenzi, în valoare totală de 274.000 lei, se arată într-un comunicat transmis joi de instituţie.

Cea mai mare sancţiune a fost în valoare de 50.000 de lei, dată societăţilor care nu au respectat măsurile impuse de comisarii de mediu la controalele anterioare. Comunicatul nu menţionează nici care sunt aceste societăţi, nici ce probleme au avut.

În schimb, Garda de Mediu Bihor anunţă care sunt principalele deficienţe depistate în timpul controalelor din ultimul trimestru: nerespectarea prevederilor impuse prin autorizaţia de mediu, neîntocmirea evidenţei gestiunii deşeurilor, netransmiterea declaraţiilor la Fondul pentru Mediu, nerespectarea condiţiilor licenţei de către operatorul de salubritate, evacuarea pe sol a uleiurilor uzate sau neevacuarea de către persoanele juridice sau fizice a deşeurilor generate în urma activităţilor proprii în ariile naturale protejate.

Comisarii de mediu au făcut controale şi la primăriile din Bihor, unde au constatat că nu s-a implementat sistemul de colectare selectivă a deşeurilor municipale generate pe raza acestora. Comunicatul GNM nu precizează însă care sunt aceste primării.

În schimb, comisarii de mediu au mai anunţat că în ultimul trimestru au aplicat o sancţiune de suspendare a activităţii şi a fost întocmită o sesizare a organelor de cercetare penală.

În aceeaşi perioadă, GNM Bihor a înregistrat 62 de sesizări, care au vizat exploatări ilegale din fondul forestier, deversări de ape uzate, depozitări necontrolate de deşeuri, calitatea aerului, funcţionare ilegală fără autorizaţie, probleme de biodiversitate, disconfortul olfactiv, poluarea fonică.

"Precizăm că în perioada 01.04 - 30.06.2019 nu au fost înregistrate poluări, accidente sau incidente care să ducă la afectarea gravă a factorilor de mediu (apă, aer, sol)", se mai arată în comunicat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5085 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON