URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 25 APRILIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La cât de mult suntem noi iubiți de autoritățile centrale, Bihorul ar putea liniștit să-și declare autonomia. Avem în lucru o autostradă care nu se mai termină, iar ministrul Transporturilor își permite să nu dea ordin de începere a lucrărilor la un tronson, numai pentru că are niște polițe de plătit unui constructor. Despre linia ferată Oradea - Cluj, și implicit spre București, ce să mai zicem? Specialiștii au arătat că gradul de realizare a investiției de 2 miliarde de euro este ceva mai mare decât o alcoolemie de Vaslui.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea arată bine, nu doar în comparație cu alte surate românești, ci și cu orașe de talia ei din Vest. În multe locuri chiar superb, binemeritându-și magnetismul din clipurile turistice și „nielcoșagul” cu care unii localnici o laudă pe rețelele sociale. Baiu-i purtarea altora dintre cei care o locuiesc.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota la alegerile prezidențiale din luna mai? (Candidații sunt enumerați în ordinea de pe buletinele de vot)












De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Printre multiplele modificări aduse legislației rutiere la mijlocul anului 2024, printr-o ordonanță de urgență, se regăsește și nou introdusa instituție de relocare a vehiculului în cazuri speciale. Practic, relocarea înseamnă mutarea temporară a unui vehicul într-un alt loc, în situația în care aceasta este necesară, chiar dacă șoferul respectiv a respectat toate prevederile legale cu privire la parcare sau staționare.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Martie 2023, 15:57

Gala voluntarilor ISU Bihor: Un tânăr a adunat 62 de zile și nopți de voluntariat într-un singur an! (FOTO/VIDEO)

Gala voluntarilor ISU Bihor: Un tânăr a adunat 62 de zile și nopți de voluntariat într-un singur an! (FOTO/VIDEO) Foto: ISU Bihor

Pentru prima oară, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor a organizat o gală dedicată voluntarilor din programul "Salvator din pasiune", în cadrul căreia cei mai activi voluntari din ultimii ani au fost premiaţi.

Recordul îl deţine un tânăr care a strâns 1.498 de ore de voluntariat într-un singur an! Dacă orele ar fi însumate, ar însemna că 62 de zile şi nopţi, adică două luni fără întrerupere, a lucrat alături de salvatorii SMURD.

S-a întâmplat în anul 2018, când Victor Lupşea a participat la nu mai puţin de 339 de intervenţii, alături de salvatorii ISU. Astăzi, el are 20 de ani, şi este student în anul II la Institutul Medico-Militar, urmând cursurile Facultăţii de Medicină din Târgu Mureş".

"Consider că toate aceste experienţe inedite m-au îndrumat spre alegerea studiilor şi m-au ajutat să îmi conturez parcursul profesional", a spus Victor în timpul galei de vineri, când a fost desemnat voluntarul anului 2018.

Voluntari ISU

Au mai primit diplome similare toţi voluntarii cei mai activi în fiecare an, începând din 2017 până în 2022: Andreea Mihuţ (275 ore de voluntariat în anul 2017), Dan Nechita (867 ore de voluntariat în anul 2019), Melisa Vele (783 ore de voluntariat în anul 2020), Nora Boroş (730 ore de voluntariat în anul 2021) şi Ioana Andreea Novac (446 ore de voluntariat în anul 2022). Ei au fost felicitaţi de prim-adjunctul inspectorului şef al ISU Bihor, colonel Csilik Alexandru Adrian.

"De la debut, în judeţul Bihor, aproximativ 200 de persoane de persoane s-au înscris în programul "Salvator din Pasiune", manifestându-şi dorinţa de a se alătura pompierilor militari bihoreni în operaţiunile de salvare de oameni şi bunuri, dintre aceştia în prezent 106 fiind implicaţi activ în misiuni, alături de salvatori", a transmis lt. col. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Bihor.

Cu vârste între 16 şi 48 de ani, voluntarii ISU provin din categorii socio-profesionale diverse, printre ei numărându-se elevi şi studenţi, dar şi ingineri, economişti, manageri, profesori, asistenţi ori administratori firme.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Da, așa se poate posibil...
Da, e PNL-ist îl cunoaștem bine, pe dealtăparte nu tot ce zboară toată lumea înghite.
Postat 03 Martie 2023, 19:20 de Morometul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3734 RON
  • 1 EUR = 4.9772 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON