URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Iunie 2020, 09:13

Furtunile au făcut prăpăd în Bihor: Şapte oameni salvaţi cu barca, 13 sate inundate (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O furtună puternică, pentru care meteorologii au instituit un cod roşu, a făcut ravagii luni seară în Bihor. Pompierii militari au fost chemaţi să evacueze apele din 13 localităţi inundate, iar şapte bihoreni din comuna Popeşti, inclusiv un copil, au avut nevoie să fie salvaţi de militari, care s-au dus să-i recupereze din calea apelor folosind bărcile.

A căzut casa pe ea!

O misiune de salvare a fost în satul Cuzap, unde au avut nevoie de ajutor trei persoane, o femeie cu probleme medicale grave, care a fost asistată de echipajul de pompieri şi transportată ulterior la Voivozi, de unde a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean. În acelaşi sat, pompierii au scos dintr-o casă un copil şi pe bunica acestuia.

În satul Voivozi, militarii au evacuat cu barca alte trei persoane, dintre care o femeie bolnavă, o altă femeie imobilizată la pat şi o a treia femeie, care era prinsă sub dărâmăturile propriei case. Forţa apoi a doborât un perete al imobilului, iar ea a rămas captivă până la venirea pompierilor. Din fericire, aceştia au găsit-o în viaţă şi au predat-o echipajelor medicale.

Totodată, în Budoi, pompierii au evacuat din podul locuinţei o femeie, care se adăpostise acolo de teama apelor. Militarii au transportat-o la vecini, într-o zonă sigură.

13 sate inundate

Inundaţii BihorPotrivit unui comunicat transmis de ISU Crişana, de luni, ora 19, până marţi dimineaţă la ora 3, în judeţ au intervenit 160 de pompieri militari, care au răspuns la circa o sută de apeluri la 112.

Pe lângă misiunile de salvare a unor persoane, pompierii au scos apa din 8 curţi, 23 de subsoluri şi două case, situate în 13 localităţi: Budoi, Vărzarii de Sus, Voivozi, Sălişte de Vaşcău, Vaşcău, Cărpinet, Beiuş, Leheceni, Peştiş, Aleşd, Cuieşd, Marghita, Cuzap.

"În cursul dimineţii zilei de marţi, 23 iunie a.c., echipajele Detaşamentului de Pompieri Marghita, Gărzii Sălard şi Staţiei Săcueni au reluat acţiunile de evacuare a apei din gospodării situate în localităţile Cuzap şi Voivozi", a transmis maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Codul roşu emis de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru 29 de comune din Bihor a impus şi intervenţia structurilor operative din cadrul ISU Crişana, sub conducerea inspectorului şef, colonel Caba Sorin Mihai, a instituţiilor cu funcţii de sprijin şi Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, sub coordonarea prefectului Dumitru Ţiplea. Localnicii vizaţi de avertizare au primit două mesaje de înştiinţare prin aplicaţia Ro-Alert.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
La ce te poți aștepta?
Atâta timp cât oamenii de la Apele Române sunt ocupați cu dusul gunoiului și curățarea grădinii fostului director actual șef la Consiliul Județean. Ne merităm soarta pentru că plătim să avem secretari de stat la ape și păduri, miniștri de mediu și instituții să facă ce????
Postat 23 Iunie 2020, 11:40 de Dana2019
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON