URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 05 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Noiembrie 2011, 14:09

Fundaţia Comunia îi îndeamnă pe orădeni să ajute 5.000 de nevoiaşi în campania "Dăruieşte un Crăciun"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fundaţia Comunia organizează şi în acest an campania "Dăruieşte un Crăciun", care se derulează în perioada noiembrie - 31 decembrie. La acţiune s-au înscris 130 de voluntari care adună deja bani şi produse din supermarket-uri, instituţii de învăţământ sau biserici. Din aceste donaţii, membrii fundaţiei vor pregăti 5.000 de pachete, care vor ajunge la copii orfani, abandonaţi, cu dizabilităţi şi boli terminale, la familiile care trăiesc în condiţii inumane, la copiii şi tinerii străzii sau bătrânii din azile.

"Am pornit de la un proverb african care spune că "ai nevoie de un sat ca să creşti un copil" şi ne-am gândit să încercăm să influenţăm comunitatea locală să fie mai sensibilă cu cei din jur", a afirmat Isabela Mănescu, coordonatorul proiectului, joi, într-o conferinţă de presă.

Aceasta a mai spus că acţiunea de strângere de bani şi produse va continua până la sfârşitul anului pentru că orădenii sunt mai sensibili în perioada sărbătorilor.

Crăciun caritabil

Cei 130 de voluntari lucrează în echipe, la standuri special amenajate în supermarketul Metro (donaţii doar în bani), Selgros (donaţii în bani şi obiecte) şi magazinele Trei G (inclusiv cel din Beiuş), dar şi la sediul Fundaţiei Comunia, din strada Sfântul Ladislau Nr. 7 (lângă Stadionul FC Bihor), unde toţi orădenii sunt invitaţi să îşi aducă contribuţia. Pentru copii se pot dona dulciuri (ciocolată, biscuiţi, bomboane), produse igienice (pastă şi periuţă de dinţi, săpunuri, şampoane) rechizite (caiete, pixuri, creioane), jucării (jucării de pluş, maşinuţe, mingi, puzzle-uri, baloane de săpun) sau şosete, căciuli, mănuşi, fulare, etc. Pentru adulţi sau familii se pot dona şi alimente de bază (ulei, făină, orez, zahăr, paste sau conserve).

Pachetele vor ajunge la spitale, la patru azile de bătrâni şi la mai multe centre sociale din Bihor.

"Faptul că şi copiii din şcoli sunt invitaţi să aducă daruri pentru ceilalţi, le dezvoltă plăcerea de a dărui şi îi ajută să înţeleagă cât de norocoşi sunt că trăiesc în familii normale. Cred că este un mod bun de a-i educa în spiritul comunităţii", a spus Florica Cherecheş, şefa Comisiei Sociale din cadrul legislativului municipal.

Campania "Dăruieşte un Crăciun" a avut loc şi anul trecut când voluntarii au reuşit să adune cadouri pentru 6.000 de persoane din tot judeţul.

Fundaţia Comunia este o organizaţie non-profit din Oradea care are ca activitate strângerea de fonduri şi mobilizarea de resurse către proiecte cu impact de lungă durată. De la înfiinţare, fundaţia a sprijinit mii de familii sărace, tineri defavorizaţi, copii abandonaţi şi copii cu dizabilităţi în cadrul mai multor proiecte implementate sub numele Pro Familia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
au nevoie de locuri de munca
nu de alimente EXPIRATE, locul de munca care sa le asigure hrana proaspata, restul vrajeala, nu trebuie sa astepti Craciunul sa le dai o haina o farfurie de mancare, eu cred ca fundatiile isi fac reklama, EU PERSONAL dau daca intalnesc FEMEI de la 50 de ani le dau banii sa si cumpere o paine, lapte nu astept CRACIUNUL!!!!
Postat 18 Noiembrie 2011, 08:24 de ANKA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.817 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON