URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Februarie 2021, 16:25

Fostul preşedinte al CJ Bihor, Pásztor Sándor, consilier al Ministrului Mediului: „Nu renunţ la poziţia de la ABA”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În mare taină, fostul preşedinte al CJ Bihor, Pásztor Sándor, a fost numit consilier al Ministrului Mediului, Tánczos Barna. Informaţia a fost confirmată BIHOREANULUI chiar de Pásztor, care a spus că a fost angajat la Bucureşti încă din ultimele zile ale anului 2020, cu jumătate de normă, şi lucrează "mai mult online".

Şi online, şi la Bucureşti...

"Sunt consilier cu patru ore, aşa că fizic sunt aici (n.r. - la Oradea). În principiu, lucrez online, dar din două în două săptămâni mai merg la Bucureşti câte o zi sau două, dacă e nevoie. Îl consiliez pe probleme de apă", a declarat Pásztor, joi, pentru BIHOREANUL.

Director tehnic la ABA Crişuri (funcţie pe care o deţinea şi înainte să fie preşedintele CJ), Pásztor a spus că nu are de gând să renunţe la acest post, deşi se poate ridica justificat problema gestionării ambelor funcţii. "Până acum, de când am fost angajat consilier, am fost doar de vreo trei ori la Bucureşti. Eu de când am terminat facultatea sunt în meseria asta (n.r. - inginer hidrotehnist), nu doresc să renunţ la poziţia de director pe tehnic şi exploatare", a mai spus el.

Întrebat dacă îşi ia zi liberă de la ABA Crişuri când merge la Bucureşti, acesta a declarat că nu, "deoarece mă duc tot pe linia de apărare, mă duc la ANAR (n.r. Administraţia Naţională Apele Române) sau unde dispune ministrul". Pásztor a precizat că se cunoaşte de mulţi ani cu ministrul Tánczos, care îi apreciază experienţa profesională, motiv pentru care i-a şi făcut oferta de a-i fi consilier.

Întrebat de BIHOREANUL despre informaţiile neoficiale care îl dădeau secretar de stat în Ministerul Mediului, Pásztor a spus că acestea au fost doar zvonuri şi că nu îşi doreşte această funcţie: "Am mai fost în această funcţie, dar acum nu am mai vrut, nu mi-am depus nici CV-ul, nu am candidat (n.r. - în interiorul UDMR)".

Fost preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor între anii 2016 şi 2020, Pásztor a mai fost secretar de stat în Ministerul Mediului în anul 2014.

Portret de profitor

Pásztor Sándor este un model privind felul în care o persoană afiliată politic "culege" cu maximă eficienţă beneficiile pe care le poate avea în orice situaţie favorabilă partidului din care face parte.

Fost consilier local la Oradea, calitate în care nu s-a remarcat, în 2016 a candidat la şefia Consiliului Judeţean Bihor din partea UDMR, după ce fostul lider al UDMR Bihor Alexandru Kiss a devenit "client" al DNA Oradea pentru şpăgi de peste 4 milioane euro şi a fost nevoit să se retragă din prim-planul politicii.

În funcţia de preşedinte al CJ Bihor, Pásztor s-a evidenţiat prin politizarea fără precedent a acestei instituţii şi a celor subordonate, angajând numeroşi protejaţi ai UDMR, prin finanţări nelegale acordate unor ONG-uri controlate de reprezentanţi ai propriului partid, prin lipsa rezultatelor administrative în favoarea bihorenilor, prin deplasări nejustificate făcute pe banii contribuabililor, cum ar fi la Congresul FIDESZ, prin voiaje în destinaţii exotice, precum Jamaica, taman când Aeroportul Oradea a rămas fără curse externe, dar şi prin averea impresionantă acumulată în ciuda faptului că întreaga sa viaţă a fost bugetar.

De altfel, în urmă cu doi ani, BIHOREANUL a dezvăluit o parte dintre cele 7 proprietăţi adunate de Pásztor în Oradea şi în alte localităţi din judeţ, evaluate la peste 1,5 milioane euro, în condiţiile în care, pe lângă călătorii, politicianul are şi alte hobby-uri costisitoare, cum ar fi pescuitul şi vânătoarea.

Cariera politică a lui Pásztor Sándor s-a oprit, cel puţin pentru moment, după ce BIHOREANUL l-a prins în primăvara anului trecut, în plină stare de urgenţă, în timp ce pescuia pe o baltă din Cetariu, unde se deplasase cu o maşină achiziţionată pentru sistemul sanitar al judeţului, şi în timpul programului de lucru de la CJ Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Hai pa la pescuit Pasztor
Ce mai cauți în funcție publica după ce mergi cu mașina de serviciu la pescuit?
Postat 05 Februarie 2021, 22:01 de Marcelo1989
*
O stire ar fi fost daca ar fi renuntat. Omul asta este inca un * din tezaurul partidelor *, gen psd=pnl=udmr. In toate sunt oameni cu cel putin 2-3 functii, pe care nu le lasa nici morti.
Postat 05 Februarie 2021, 10:50 de oradea_mea_si_a_ta
Incompatibilitatea lui Pasztor a fost preluată de către ANI !?!
Nu poți fi director angajat la ABA Crișuri, cu sediul în Oradea și care se află în subordinea Ministerului Mediului ... și în același timp consilier (indiferent de numărul orelor convenite contractual) la Cabinetul ministrului aceluiași minister !?! Doar dacă titlul este onorific și atunci nu e vorba de două salarii ori indemnizații de la același angajator de fapt !?! Cum pare că-i vorba totuși de două venituri care se suprapun în cadrul Ministerului Mediului, e clar regimul de incompatibilitate pe care-l are Pasztor Sandor în acest moment !?! "Nesătulului" i se va lua surplusul și va restitui ce a păpat nelegal până acum.
Postat 04 Februarie 2021, 18:41 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON