Forţa Civică Bihor a acuzat, luni, într-o conferinţă de presă că PDL Bihor nu mai face opoziţie în Oradea. "Ca la noi la nimeni, a murit USL, trăiască USL. S-a refăcut alianţa între PNL şi PDL şi opoziţia s-a cam terminat", a declarat Nicuşor Lepădatu, fost consilier local al democrat-liberalilor, actualmente mutat la Forţa Civică.
Afirmaţiile acestuia au fost susţinute de Radu Pentie, liderul Forţei Civice în Bihor. "Faptul că un primar PDL (Lucian Popuş, n.r.) de mână cu un primar PNL, domnul Bolojan, ies de mână într-o conferinţă de presă fără să existe un punct de vedere al partidului din care face parte primarul Sînmartinului e clar că Oradea iese în avantaj", a spus acesta.
Mai mult, Pentie a ajuns la concluzia că PDL nu mai face opoziţie şi după ce, deşi au criticat atitudinea municipalităţii faţă de orădeni în proiectul amenajării drumului expres pe Ecaterina Teodoroiu, aleşii democrat-liberali l-au votat în cea mai recentă şedinţă de Consiliu Local.
"Probabil de la sediul din Parcul Traian şi până la Primărie consilierii şi-au schimbat votul. Nu zic să facă opoziţie doar de dragul opoziţiei. Dar, din moment ce îţi schimbi votul într-o jumătate de oră, la care adăugăm şi faptul că în ultima vreme foarte multe lucrări sunt câştigate de preşedintele PDL Bihor, observăm că singura opoziţie din Oradea nu mai este opoziţie. Şi ne întrebăm dacă există vreo legătură...", a afirmat Radu Pentie.
Întrebat care sunt lucrările la care se referă, Pentie a putut exemplifica doar două: parcarea supraetajată din spatele Tribunalului şi reabilitarea reţelelor termice. "Şi care urmează...", l-a completat Nicuşor Lepădatu.
"Nu e rău că o firmă câştigă licitaţii şi face lucrări, dar ne punem un semn de întrebare dacă există vreo legătură între faptul că ceea ce trebuia să fie un partid de opoziţie nu mai există şi faptul că preşedintele acestui partid are o legătură cu actualul executiv", a explicat Radu Pentie.
În aceeaşi conferinţă de presă, reprezentanţii Forţei Civice Bihor s-au arătat împotriva relocării Muzeului Ţării Crişurilor în Cetate, spunând că, cel mai probabil, nici de data asta nu s-a ţinut cont de părerea experţilor muzeografi.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.