URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Iulie 2024, 16:22

Florin Răducioiu şi Jean Vlădoiu, la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea. Proiecţie specială a filmului "Hai, România! Povestea Generaţiei de Aur"

Florin Răducioiu şi Jean Vlădoiu, la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea. Proiecţie specială a filmului 'Hai, România! Povestea Generaţiei de Aur' Sursa foto: INQUAM Photos / George Călin
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Filmul "Hai, România! Povestea Generaţiei de Aur" va fi proiectat vineri, 12 iulie, de la ora 20, în parcul Muzeului Ţării Crişurilor, în cadrul celei de-a doua ediţii a proiectului "Tipografia de idei | #hailamuzeu". Vizionarea va fi precedată de o conferinţă legată de experienţa pe teren a fotbaliştilor din acea perioadă, susţinută de Florin Răducioiu şi Jean Vlădoiu.

Organizatorii au anunţat iniţial că în cadrul conferinţei vor vorbi Florin Prunea şi Gabi Balint, doi dintre jucătorii echipei naţionale din perioada de glorie a fotbalului românesc, însă apoi au transmis într-un comunicat de presă că "din motive obiective, invitaţii anunţaţi anterior nu vor putea fi prezenţi la eveniment".

În schimb, în locul lor, conferinţa va fi susţinută de Florin Răducioiu şi Jean Vlădoiu, foşti fotbalişti internaţionali şi membri ai Generaţiei de aur. 

Moderatorul evenimentului va fi istoricul Gabriel Moisa, manager al Muzeului Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal.

Florin Răducioiu a fost un atacant central remarcabil pentru echipa naţională, participând la campionatele mondiale din 1990 şi 1994, unde a marcat patru goluri, şi la Campionatul European din 1996, unde a marcat un gol. Este singurul fotbalist român care a jucat în toate marile campionate naţionale ale Europei: Italia, Spania, Anglia, Germania şi Franţa. La echipa naţională a strâns 40 de meciuri, marcând 21 de goluri, iar în martie 2008 a fost decorat cu Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a III-a.

Jean Vlădoiu, cunoscut pentru inima sa de luptător şi combativitatea sa pe teren, a avut 28 de selecţii şi a marcat 2 goluri pentru echipa naţională a României. A evoluat cu succes la toate cele trei mari echipe din capitală (Rapid, Steaua şi Dinamo) şi a jucat o perioadă în campionatul german. La fel ca alţi membri ai naţionalei, a fost decorat cu Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a III-a.

Filmul "Hai, România! – Povestea Generaţiei de Aur" este regizat de Claudiu Mitcu, după un scenariu de Andrei Crăciun, şi a fost lansat la începutul acestui an.

Documentarul sportiv prezintă realizările generaţiei de aur a fotbalului românesc, care a atins performanţe deosebite între anii 1980 şi 2000, inclusiv clasarea pe locul trei mondial în clasamentul FIFA şi calificările succesive la campionatele mondiale şi europene de fotbal.

Preţul unui bilet este de 50 lei/persoană şi include o vizită la muzeu. Biletele pot fi achiziţionate de la casieria muzeului începând cu 9 iulie, între orele 10.00-18.00, sau online.

Afiș Hai România. Povestea generației de aur MȚC Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Exponate
Daca vin ca exponate imi fac timp si ma duc sa-i vad!!
Postat 09 Iulie 2024, 17:20 de AnaConda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON