URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Iunie 2011, 14:32

Film made in Oradea

Film made in Oradea ONE-MAN SHOW. Singurul personaj al filmului "Eu n-am curaj" este un om "încătuşat psihic", ce se zbate să-şi împlinească o dorinţă în lumea reală. El este interpretat de actorul Răzvan Vicoveanu, care a jucat şi în "Morgen", premiatul film al lui Marian Crişan
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La doi ani de când a scris scenariul "Eu n-am curaj", actorul Ciprian Ciuciu îl va prezenta pus pe peliculă, vineri, de la ora 20, la Casa de Cultură a Municipiului.

Scurt-metrajul atinge un subiect personal, considerat tabu, pe care însă creatorul lui nu vrea să-l dezvăluie încă. "Nu vreau ca oamenii să-şi creeze prejudecăţi. Vreau să le văd reacţia în sală", spune actorul.

02 Ciprian Ciuciu.jpgPelicula orădenilor

Filmul "Eu n-am curaj" este primul realizat în Oradea cu sprijinul publicului, în urma unei seri de strângere de fonduri care a umplut Teatrul Arcadia.

La sfârşitul lunii ianuarie, Ciprian Ciuciu (foto) şi Marcel Adorjan, cei care au regizat şi produs filmul, au organizat un eveniment cu muzică rap, medievală şi rock, şi-au prezentat peliculele anterioare, dar au adus spre vizionare şi filmul "Morgen", al salontanului Marian Crişan. Seara a fost un succes, iar realizatorii au reuşit să strângă peste 2.000 de lei, sumă care le-a asigurat jumătate din bugetul peliculei.

Singurul rol în producţie îl are actorul Răzvan Vicoveanu, restul fiind doar figuranţi. Coloana sonoră este originală şi a fost compusă de bateristul Said Ali, un arab crescut în Oradea.

Premieră secretă

După câteva luni de producţie şi montaj, filmul întins pe 18 minute este gata, însă producătorii tot nu vor să dezvăluie subiectul lui. "Filmul vorbeşte despre curajul de a merge până la capăt şi în realitate, nu doar în fantezie", e tot ce spune Ciprian Ciuciu.

Vizionarea lui va fi precedată de un monolog al actorului Sebastian Lupu din spectacolul "Nu-s parale-n buzunare", dar şi de un moment de iluzionism oferit de Eduard şi Bianca. Biletele la premieră costă 10 lei şi pot fi cumpărate de la Sala ARLUS sau rezervate dinainte pe Facebook, pe pagina filmului.

Odată ajunşi în scaune, spectatorii vor afla în sfârşit ce vrea să transmită misteriosul film. Realizatorii speră că, la finalul proiecţiei, orădenii vor considera că au făcut o investiţie bună.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
interesant
iata ca se intampla chestii interesante si in oradea.
Postat 23 Iunie 2011, 16:27 de ioan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON